- ДНК је упоређен са базом несталих особа, али се није поклопио ни са једним од постојећих - рекао је за Телеграф саговорник из истраге овог случаја.

Вештак је, како смо раније писали, изоловао део тела који је прослеђен Националном криминалистичком центру како би из њега извукли ДНК. У овом случају, наводно, то је била бутна кост.

Више јавно тужилаштво из Пожаревца је потом наредило Националном криминалистичком центру из Београда да из делова пронађеног тела добије ДНК профил и упореди са онима из базе.

- Обдуцент је утврдио да је реч о крупнијем мушкарцу који је по конструкцији ногу највероватније спортиста. Вештак је, такође, закључио да су делови тела човека најмање пола године у води. На њему су нађене тамне патике и чарапе. У том извештају навео је и основне податке које је током вештачења сазнао - каже извор близак истрази.

- ДНК је упоређен са базом несталих особа, али се није поклопио ни са једним од постојећих - рекао је за Телеграф саговорник из истраге овог случаја.

Иначе, Национални криминалистички центар радио је и вештачење жртава Вељка Беливука.

- Када продоциа пријави нестанак особе полицији даје податке који се тичу висине, старости, грађе, одеће коју је у тренутку нестанка имао, а од њих се узима и ДНК. Некада се догоди да и родитељи на основу патика, чарапа или веша препознају дете. Уколико се ради о сродницима чијег ДНК профила нема у бези онда се од њих узима он и упоређује са ДНК-а профилом који је утврдио Национални криминалистички центар - објашњава наш саговнорник. 

Подсетимо, алас је на десној обали Дунава у месту Пепелиште код Костолца приметио да плута део тела. Позвао је полицију. 

Сумњало се да је реч о Јови Кецману из Београда, за кига се сумња да је жртва клана Вељка Беливука и који је нестао пре непуне две године, али је обдукција показала да није реч о њему. 

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".