Један од разлога зашто је Путин извршио инвазију на Украјину са председником Џоом Бајденом у Белој куц́и био је тај што је очекивао да ц́е САД ''тражити мир'' и сматрао је да би било боље да се обрачуна са Бајденом него да покушава да преговара са неким попут Трампа, кога је руски лидер морао ''све време да објашњава'', рекла је Хил у уторак на скупу Савета за глобалне послове у Чикагу, преноси Бизнис инсајдер.

-Мислио је да би неко попут Бајдена, ко је трансатлантичар, ко зна све о НАТО-у, ко заправо зна где је Украјина, и заправо зна нешто о историји и веома је заокупљен међународним пословима, био права особа са којом би требало да се ангажује, рекла је Хил.

-Могли сте да видите да је много пута био фрустриран председником Трампом јер је морао да стално објашњава ствари, а Путин то не воли да ради. Иако воли да врти своју верзију догађаја, он жели да има предвидљивост у особи са којом ради, додала је.

Бројни Трампови бивши саветници рекли су да је бивши председник слабо разумео глобалне послове.

Бивши саветник за националну безбедност Џон Болтон је, на пример, рекао да је Трамп једном упитао да ли је Финска део Русије.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".