Наиме, ова 59. играчица на WTA листи затражила је да се са турнира суспендују руски и белоруски тенисери и тенисерке.

- Приметили смо да су неки тенисери из Белорусије и Русије у неком тренутку споменули рат, али ниједног тренутка нису рекли да су их њихове земље започеле на територији Украјине. Због тога тражимо од организација WТА, АТП и ИТФ да се побрину да играчи који представљају ове земље одговоре на следећа питања: подржавате ли инвазију Русије и Белорусије на територију Украјине због чега је избио рат? Подржавате ли војне активности Русије и Белорусије у Украјини? Подржавате ли режим Путина и Лукашенка? Захтевамо да избаците све руске и белоруске спортисте из свих такмичења као што је Вимблдон то већ урадио. Долази време када је ћутање издаја, а то време је сада - истакла је она.

Мислила да ће се удати за Ђоковића

Тениска публика је за Костјукову први пут чула када је са 15 година дебитовала на гренд слему победом у првом колу Аустријалијан опена, а занимљива је њена изјава од пре неколико година. Наиме, тада је ова Украјинка признала да је као мала била заљубљена у Новака Ђоковића. Такође, истакла је да је била убеђена да ће се једног дана удати за српског тенисера, све док није схватила како то функционише.

- Кад сам била мала, нисам имала идоле. Волела сам да гледам Новака Ђоковића. Све до девете године сам мислила да ћу се удати за њега - рекла је Костјук.

Повезаност са Србијом

Љубав према Новаку Ђоковићу ипак није њена једина повезаност са Србијом. Она је у јуниорској конкуренцији играла дубл заједно са Олгом Даниловић и овај млади српско-украјински тандем је 2017. године освојио УС опен, што им је уједно и највећи заједнички успех. 

 

 

Такође, она је једну од својих осам ИТФ титула освојила на турниру у Новом Саду 2016. године

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".