- Миријана Карановић игра главну улогу, игра Дару 50 година касније и Марко Гверо који игра Буду - рекао је Гага.

- Гледала је филм и веома емотивно је деловао на њу. Баш се потресла, мислим да је то највећи разлог због којег је одлучила да сними ову серију - истиче Гага.

Серија прати сусрет Даре и њеног брата Буде 50 година после бекства из Јасеновца и почиње прогоном Задарских Срба 1991. године.

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

 

- Већ се види у ком је правцу то кренуло, биће наравно и тешко и драматично јер ова порича не може другачија да буде, али ће опет бити емотивно и историјски врло тачно. Важна је та Задарска кристална ноћ зато што је то један моменат где је српски живаљ протериван из урбаних средина, и то је заправо и најава новог неонацизма који се појавио у Хрватској деведесетих година - истиче даље познати редитељ.

Мирјана каже да је пристала да глуми јер се одушевила младом глумицом Биљаном Чекић, која је тумачила млади лик даре у филму.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

 

- Она је заиста посебно дете, веома је талентована. Импресивно је да је та девојчица ушла у ту причу коју је тешко замислити, а камоли учестовати - рекла је Мира о младој глумици Биљани Чекић.

Серија прати сусрет Даре и њеног брата Буде 50 година после бекства из Јасеновца и почиње прогоном Задарских Срба 1991. године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".