Наиме, певачица и данас често и радо одлази у Бапско Поље да обиђе најближу родбину. На улазу у место Мрсаћ, екипа београдских медија срела је Гоцину пријатељицу Лолу, која је помогла да што краћим путем стигне до певачицине породичне куће.

- Мало је теже за вас који нисте из овог краја да пронађете јер је кућа изолована и мора да се пређе пруга, па кроз шуму. Није једноставно - рекла је Лола и додала:

Фотка: Архива Новости

 

 

- Гоца је добар лик. Двадесет година се познајемо. Увек смо се лепо слагале. Она се ујутру пробуди, одмах дође до мене, и у пиџами чак. Ставимо кафу, причамо, овде је мир и тишина. Она ради свадбе и весеља и овде у селу има мир. Никада није заборавила своје родно место. Долазила је и с покојним Шијаном. Какав је то даса био. Све мештане је ценио и поштовао. Сад је у кући Гоцина сестра Јелица. Морам да је позовем да се најавим да ћемо доћи.

Одмах поред Мрсаћа се налази село Бапско Поље, где је одрасла Божиновска, а ту је била и њена сестра која је била веома љубазна.

- Ево, ту смо ми одрасли. Мир и лепота. Гоца је као сестра много добра. Додуше, ја највише подупирем, али нема везе. Она воли да дође кад све процвета. Заправо, сви дођу кад све завршим: чишћење, кречење, сређивање, ево, и сад сам у хаосу. Свакоме је лепо где се роди, па како је, тако је. Гоца је завршила у Краљеву школу за месарског техничара, али певање је њена љубав - прича Јелица која открива како је Гоца започела каријеру.

- Била је мирна и повучена, ја сам била ко мушкарача. Бежала је из школе да би певала. Тата је хтео једном приликом да је омлати. Она понесе књиге и оде у Врњачку Бању да пева. При крају школе оде она да пева на вашару и дођу неки људи да је траже да пева, а отац их све отера из дворишта. Ја сам је терала да пева, па је захваљујући мени и почела каријеру. Видела сам да је таленат, сваки викенд смо лагале оца да идемо код другарице, а она оде да пева да узмемо неки динар - сећа се старија сестра Божиновске.

Фото: В. Данилов

 

 

Она је истакла и који зет јој је милији, Зоран Шијан или Раде Вучковић:

- Не могу да их одвојим. Сваки је на свој начин. Зоран је обожавао да дође и цело село га је волео. Цепао је дрва, то су му вежбе биле. Ето, разлика у годинама између Радета и Гоце је вероватно учинила своје. Али сећам се кад је била четврта година и отишла за Београд. Ишла сам да је јурим, али није било силе колико се заљубила у Вучковића и брзо је остала трудна и родила Јелену - завршава Јелица.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".