Марк Нобл (35) пензионисаће се на крају ове сезоне, а своју последњу утакмицу у каријери одиграће наредног викенда на гостовању против Брајтона.

Ноблу су навијачи "чекићара" приредили фантастичан опроштај након јучерашњег ремија против лидера Премијер лиге Манчестер Ситија (2:2).

Капитен лондонског тима ушао је у игру уместо Лансинија у 77. минуту и на одушевљење публике, одмах преузео капитенску траку.

Прe утакмице изашао је са породицом на терен и одржао говор на подијуму на ком је писало "Хвала господине Вест Хем". 

- Надам се да сам вас током 18 година учинио поносним. Овде имам велику породицу уз себе. И када кажем велику мислим на 60.000 чланова - рекао Нобл.

Фото: Профимедиа

 

Дугогодишњем капитену Вест Хема се поклонио и менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола, с којим се загрлио.

- Дивим се таквим играчима. Он је један од последњих таквих играча у историји фудбала. Надам се да ће остати у фудбалу јер је његово знање велико. Честитам му на дугој каријери - рекао је Гвардиола.

Нобл је у каријери одиграо 548 утакмица за Вест Хем, а пре последњег наступа на Олимпијском стадиону у Лондону од менаџера Дејвида Мојеса је затражио да га не ставља у стартну поставу из сентименталних разлога.

- Ако ће тиме што ће остати на клупи помоћи својм тиму како би осигурао наступ у Лиги Европе, онда нека тако буде - истакао је Нобл.

- Мој највећи успех у каријери је оданост клубу који ми је омогућио све у животу. Ја сам један од вас, један од навијача који су одрасли улицу од Болејн Граунда и који су испред стадиона молили играче за дресове - рекао је Нобл.

- Никад нисам мислио да ћу играти, а камоли играти толико утакмица за овај клуб и бити капитен. Али свака секунда била је посебна јер сам знао да представљам вас - написао је Нобл навијачима у опроштајном писму.

Такође, написао је и писмо захвалности новинарима који су га пратили целу каријеру у Вест Хему, а имао је и шаљиву поруку за свог саиграча.

- Ја ћу следеће сезоне да лежим на плажи, а Крејг Досон ће јурити Ерлинга Халанда.

Вест Хем се на званичним профилима на друштвеним мрежама опростио од легенде клуба и најавио излазак документарца о њему. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".