Након вероватно најважније победе у својој каријери против Гилбера Бернса, овај натурализовани Швеђанин вратио се у родну Чеченију и састао се са Кадировим. 

- После звучне победе над Бразилцем Гилбертом Бернсом, прва ствар коју је „чеченски вук“ Камзат Чимаев урадио по повратку у родну земљу била је посета мени. Било је велико задовољство видети нашег непораженог борца и лично му честитати на победи - написао је Кадиров на свом Инстаграм профилу.

Том приликом Чимаев је чеченском лидеру поклонио рукавице у бојама чеченске заставе.

Такође, он је спаринговао са синовима Рамзана Кадирова током тренинга у сали Ахмат, названој по првом председнику и оцу чеченског лидера Ахмату Кадирову.

- Искрено ми је драго што је Kамзат, упркос светској слави, остао једноставан и добродушан момак, спреман да пружи подршку сваком ко то затражи. Управо такав треба да буде прави борац – љубазан у животу и жесток, као чеченски вук, у октогону! - написао је Кадиров на Инстаграму.

За мање од две године, Чимаев је постао права звезда борилачких спортова и на путу је да постане непобедиви светски шампион, будући да је тренутно је на скору од 11 победа без пораза.

Иако, је званично шведски држављанин, он не заборавља своје корене и јако је везан за родни крај. 

Од раније је познато да је чеченски лидер, који је љубитељ борилачких спортова, један од највећих Камзатових фанова. Тако му је након једне борбе поклонио мерцедеса. Поред Камзата, Кадиров је често виђен у друштву шампиона као што су Кабиб Нурмагомедов и Флојд Мејведер.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".