Међу њима је био и истакнути музичар Сања Илић који је прошле године преминуо од последица корона вируса, у 70. години. Било је то 2018. године, када је група "Сања Илић и Балканика", победивши на Беовизији са нумером "Нова деца" отпутовала у Лисабон, где је прошла до финала у оквиру такмичења за песму Евровизије. Освојили су 19. место, а Сања Илић је по повратку у Београд искритиковао ово такмичење рекавши да се тамо и ваздух наплаћује.

Фото: Милена Анђела

 

 

- То је модел те Евровизије и ако хоћеш да будеш запажен, мораш да будеш мало, или много настран. Шта да радим... Ми смо пристали да уђемо у тај клинч. Мислио сам да ћемо можда моћи да нађемо неки већи буџет, па да тај наш наступ пропрати и пиротехника и сценографија. Евровизија је такмичење где они све наплаћују. Ми смо тражили да нам ураде наше бубњеве и нећу вам ни рећи колико су тражили... Скоро 19.000 евра... Удахнете ваздух, они наплате... Нико нас није терао да учествујемо, а мислим да је врло важно да се учествује и пева на српском, па можда ће једног дана и да упали - објаснио је Сања.

Остало је упамћено и да је Сања тада открио публици у Србији да је током финалне вечери дошло и до једног инцидента. Током наступа представника Велике Британије непознат мушкарац је упао и прекинуо певачицу Сури, отео јој микрофон, те је касније и приведен. Велика Британија је одлучила да не понови наступ, а Сања Илић из "Балканике" се огласио поводом овог инцидента.

- То се дешавало пре наступа Балканике, не знам да ли сте видели у преносу, било је страшно. Није утицало на наш наступ - рекао је Сања Илић.

- На самом крају наступа Велике Британије, улетео је даса, отео јој је микрофон. Онда је улетело обезбеђење, одвело га у ходник тачно испред Балканике и почели бесомучно да га туку да су наши били у шоку. Хвала богу да тај немио догађај није утицао на наш наступ, Даница је добро отпевала увод - описао је Сања Илић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".