Легендарна 'десетка' Азура, маестро у копачкама, носио је дрес највећих тимова Италије, а каријеру је окончао 2004. године у Бреши.

Након одласка из фудбала 'Златни репић' одлучио се посветити мирном животу. Због тога никако не жали.

- Једва сам чекао да одем из фудбала и да вратим свој живот. Гушио сам се у свом том физичком болу - рекао је Бађо и говори да му одлазак из фудбала није тешко пао.

- Људи мисле да је чудно, па шта? Зар су неуспешни они који оду из фудбала? Ја уопште не гледам фудбал. Утакмице ме не испуњавају и не могу себе замислити да коментаришем друге. Прича о другима ме ставља у неугодну ситуацију - рекао је Бађо и додао је:

- Видим како моји некадашњи саиграчи причају као фудбалски учитељи, а сећам се да поједини од њих нису знали ни рукама дотаћи лопту. 

Роберто Бађо ужива у другим стварима. Заједно са женом и троје деце води властиту фарму.

- Сечем дрва, возим трактор због чега сам увече изморен те се после тога онесвестим. Волим понекад да погледам кошарку. Волео сам, такође, гледати О'Нила, био сам фан Кобија Брајанта. Обожавам Леброна исто тако, а деси се да погледам и женски фудбал. Жене имају страст и прави карактер - истакао је Бађо.

У плодоносној каријери коју је почео и Виченци, Роберто Бађо је још играо за Фиорентину, Јувентус, Милан, Болоњу, Интер и Брешу.

За чувену репрезентацију Италије одиграо је укупно 56 утакмица и постигао је 27 голова.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".