- Првенствено очекујем подршку и стварање неопходних предуслова за изградњу централног верског објекта у Подгорици, што би уз постојеће саборне богомоље осталих верских заједница употпунило мултиверски мозаик Главног града и решило потребе муслиманских верника - навео је Фејзић, саопштено је из владе.

Абазовић је, наводи се, рекао да Црна Гора гради државу толеранције и међуверског склада.

Абазовић и Фејзић су, додаје се, разговарали су о односу две институције и будућој сарадњи, сагласивши се да њихове односе карактерише изузетно добра комуникација, отвореност и велико међусобно уважавање.

Фото: Танјуг

 

Фејзић је честитајући избор Абазовићу за премијера, наводи се, нагласио веома значајним искораком за цело друштво чињеницу да је припадник мањинског народа на челу владе.

Абазовић је нагласио да Исламска заједница својим примером деловања умногоме доприноси изградњи друштва којем тежимо, заснованог на помиритељској и мултиконфесионалној основи.

- Заједничким напорима градимо државу толеранције, мира и правде, у којој се на специфичности гледа искуључиво као на предност грађана који живе на малом простору - истакао је Абазовић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".