Зато и не чуди што су многи коментарисали да су "умало срчку добили" јер је напетост у ваздуху била готово опипљива. Ана је од самог почетка једна од фаворита, а њено извођење убедљиво има највише прегледа, чак 926 хиљада, за разлику од других финалиста који могу да сањају да јој "добаце".

Фото: AP Photo/Luca Bruno

 

 

Да је тек сад наступила права хистерија на мрежама, али и уживо, сведочи и то што се на сваком кораку може чути "бит, бит, бит, бити здрава...", а чак су и новинари на конференцији за штампу певали у глас, што се никада, у историји Евровизије, није догодило.

Не заборавите да је чак и водитељка Лаура Паусини још на бини, пре проглашења финалиста "скинула" Констрактине покрете.

И на Јутјубу многи праве популарне реацтион снимке, те како су се добрано намучили са изговарањем њеног имена, поново се поставило питање да ли постоји иза свега неко скривено значење.

Ана Ђурић је заправо у више наврата одгонетнула како је дошла до псеудонима који спаја рационално и емотивно у једном и под којим се представља.

Фото: Јутјуб принтскрин/Edi Bon

 

 

- Ах. Већ сам и заборавила. Са једне стране, нешто сам много бројала слогове, стихове и правила неке нове речи, конструисала, то ми је било интересантно. То више не радим. А са друге, у то време сам студирала архитектуру и на предмету Историја уметности, који је предавао професор Шуваковић, причало се о конструктима, пре свега друштвеним. Па сам цео свет и све феномене гледала као конструкт. И себе, и песме. Ето, нема мистерије - рекла је Ана својевремено за "42магазин".

Дакле, за све оне који се питају како Констракта од Ана, уметница је сама дала одговор.

За оне који не знају, Ана Ђурић, односно Констракта, широј јавности постала је позната најпре кроз бенд "Земља грува", а на самом почетку каријере изгледала је и потпуно другачије.

Касније наставља каријеру под уметничким именом и веома брзо стиче симпатије публике. Ипак, симпатије и ван граница Балкана стекла је управо захваљујући песми "Ин Цорпоре Сано", а њена слава дошла је чак и до Америке, те су о њој извештавали бројни светски медији.

Сада сви нестрпљиво чекамо финале у ком ће "одмерити снаге" са Белгијом, Републиком Чешком, Азербејџаном, Пољском, Финском, Естонијом, Аустралијом, Шведском, Румунијом, Швајцарском, Јерменијом, Исландом, Литванијом, Португалом, Норвешком, Грчком, Украјином, Молдавијом и Холандијом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".