Дракула је за кривично дело спречавање лица у вршењу дужности у покушају осуђен на казну затвора од три године и шест месеци, а истом одлуком му је продужен притвор до упућивања на издржавање казне.

Другооптужени Маријан Димитријевски је за кривична дела недозвољени ношење оружја и фалсификовање исправа осуђен на јединствену казну затвора од три године и шест месеци, и такође му је продужен притвор до упућивања на издржавање казне.

Немања Милутиновић је осуђен за кривично дело недозвољено ношење оружја на казну затвора од 2 године и шест месци и њему је суд укинуо притвор, док је суд ослободио Николу Јовановића од оптужби за кривично дело недозвољено ношење оружја и истом одлуком му укинуо притвор.

Поступајућа судија Ивана Рамић је приликом доношења одлуке ценила да су оптужени раније осуђивани.

Више јавно тужилаштво у београду уложиће жалбну на пресуду Марку Дракули и осталим окривљенима јер није задовољно висином изречених казни. Такође, жалиће се и на ослобађајући део пресуде.

Да подсетимо, на суђењу је један од оптужених изнео шокантну одбрану. Марјан Димитријевски, који је 13.децембра 2019. ухапшен заједно са Марком Дракулом, Немањом Милутиновићем и Николом Јовановић, пошто је полиција у шкоди са фалсифкованим таблицама пронашла качкете и прслуке са ознакама УКП, ротационо светло и четири стартна пиштоља, изјавио је данас пред Вишим судом у Београду да је опрему налик на полицијску и пиштоље купио на бувљаку у Панчеву јер је намеравао да снима спотове за Јутјуб.

Подсетимо, они су јавности постали познати пошто се после хапшења тврдило да су наводно обучени у полицајце намеравали да цијанидом отрују Јована Вукотића, наводног вођу шкаљарског клана који је био у притвору.

- Што се тиче оружја тврдим да није право и да не може да испали бојеву муницију. Купио сам га на бувљаку, на тезги, као и качкете, прслуке и ротацију. Намеравао сам да правим спотове са тим униформама. Гледао сам Машана Лекића па сам у том стилу хтео да направим спот, али још нисам смислио ко ће да глуми. Знам да од Јутјуба може лепо да се заради - испричао је Димитријевски пред судом.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".