У другом полуфиналу Песме Евровизије наступиће представници 18 држава учесница. Осим представнице Србије Ане Ђурић Констракте, вечерас наступају такмичари из Финске, Израела, Азербејџана, Грузије, Малте, Сан Марина, Аустралије, Кипра, Ирске, Северне Македоније, Естоније, Румуније, Пољске, Црне Горе, Белгије, Шведске и Чешке.

Фото: Твитер принтскрин/Eurovision Song Contest

 

Како се гласа?

Финалисте ће заједно одабрати стручни жири и публика из 18 земаља које се такмиче у другом полуфиналу, али и из Шпаније, Немачке и Велике Британије, које су жребом извучене да гласају у другој такмичарској вечери.

Чланови жирија су гласали током синоћне генералне пробе, а гледаоци ће вечерас, након што све песме буду представљене, имати прилику да пошаљу своје гласове.

Фото: Милена Анђела

 

Пошто се представница Србије Ана Ђурић Констракта такмичи у вечерашњем полуфиналу, гледаоци у Србији могу да гласају за своје фаворите. Ипак, према правилима такмичења, не могу да гласају за представницу Србије.

Гледаоци у Србији могу да гласају тако што ће послати СМС са редним бројем извођача на број који ће бити приказан на екрану, када водитељи такмичења буду дали знак да је гласање почело.

За Констракту је могуће гласати из иностранства, а бројеве телефона на које можете послати свој глас сазнајте током преноса код емитера у земљи у којој гледате такмичење.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".