Посетиоци овог фестивала ће од 17. до 28. маја бити у прилици да гледају нова остварења славних синеаста из свих крајева света, као што су Дејвид Кроненберг, Кели Рајхарт, Клер Дени, Рубен Остлунд, браћа Дарден, Хироказу Кореда и Парк Чан-вук. Осим тога, своју премијеру на фестивалу ће имати и блокбастер Топ Гун: Маверицк са Томом Крузом у главној улози.

Фото: Профимедиа

 

Откријте у наредним редовима којих седам филмова имају највећу шансу да освоје Златну палму на предстојећем фестивалу у Кану.

Време Армагедона

Време Армагедона је филм о одрастању једног дечака у Квинсу током ’80-их година прошлог века. У питању је полу-биографска прича редитеља Џејмса Греја, у којој главне ликове тумаче Ен Хатавеј, Ентони Хопкинс, Мајкл Бенкс Репета и Џереми Стронг.

Брокер

Хироказу Кореда, јапански редитељ коме је филм Крадљивци донео Златну палму 2018, враћа се на Кански фестивал са јужнокорејским филмом Брокер о човеку који проналази родитеље незбринутој деци. Главног јунака овог филма тумачи Сонг Канг-хо, кога смо гледали у Паразиту.

Злочини будућности

Филм Злочини будућности је Дејвид Кроненбергов велики повратак хорору и научној фантастици. Занимљиво је да је канадски редитељ недавно изјавио да очекује да ће неки гледаоци већ у првих 5 минута његовог филма бити толико згрожени његовим садржајем да ће напустити биоскопску салу. Вигу Мортенсену, Леи Сејду и Кристен Стјуарт поверене су главне роле у овом остварењу.

Одлука о одласку

Одлука о одласку је јужнокорејски кримић о детективу који се током истраге убиства заљубљује у удовицу жртве, главне осумњичене особе у овом случају. Овај филм је режирао Парк Чан-вук.

Три хиљаде година чежње

Први Џорџ Милеров филм након четвртог дела Побеснелог Макса значајно је другачији од свог претходника. У питању је романтична драма са елементима фантастике, у којој Тилда Свинтон игра усамљену професорку која се сусреће са усамљеним добрим духом (Идрис Елба), који нуди да јој испуни три жеље у замену за његову слободу.

Елвис

Баз Лурман је аутор новог биографског филма о Елвису Прислију названог једноставно Елвис. Краља рокенрола игра Остин Батлер, док његовог менаџера Тома Паркера тумачи Том Хенкс. Спектакуларан трејлер овог филма наговештава добру биоскопску забаву.

Троугао туге

Популарни брачни пар модела, руски олигарх, британски трговац оружјем, кућна помоћница и капетан алкохоличар, који је уједно и марксиста, налазе се на луксузном крузеру који се запутио ка пустом острву. Кроз причу о овим ликовима, шведски редитељ Рубен Остлунд поново се бави својом омиљеном темом, класним разликама.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".