Лепо лице и грациозно тело учинили су да се многи заљубље у њу. Гледали су је обнажену у упечатљивим сценама интимних односа великих филмова домаће кинематографије.

Ипак, мало је познато да је кадрове секса снимала као девица, без икаквог искуства и знања како се води љубав. Ко би то уопште и посумњао? Јер, код Неде је тада све одисало еротиком, а родитељи су деци прекривали очи да их "не кваре".

Фото: Јутјуб принтскрин/OldClassicGamer

 

 

Југословенска лепотица је у филму Лордана Зафрановића “Халоа - празник курви” (1988) снимила једну од најексплицитнијих сцена у историји овдашње кинематографије, а Неда је за улогу Мајре награђена и “Златном ареном” у Пули.

Филм прати живот брачног пара из Немачке који долази на одмор у Хрватску, на острво Хвар, где се Мајра, пореклом Загрепчанка, а удата за доста старијег Манфреда (Стево Жигон), упушта у љубавну аферу са сином госпође у чијој су кући одсели (Ранко Зидарић).

Неда и Ранко су снимили најексплицитнију сцену у дотадашњој историји југословенске кинематографије.

- Од прве сцене обнаженог мушкарца који скаче у море па до посљедњег призора, све одише еротиком, па се некима може чинити да је радња ту споредна, колатерална појава само да би се могла приказати Неда Арнерић како уздише - писали су тада новинари.

Ипак, од свих сцена вођења љубави које је снимила Неда, најпознатија је вероватно она шумска, у дуету са Славком Штимцем из филма “Ко то тамо пева”.

Док посматрају млади пар који води љубав у шуми, Мишко (Александар Берчек) каже оцу (Павлу Вуисићу) чувено: “Тата, и ја бих оно радио!”, а рационални швапски шпијун (Данило Бата Стојковић) љубавницима поручује мастрално и парадоксално: “Срам вас било!”

О својим обнаженим улогама Неда Арнерић је у једном интервју касније рекла:

Фото: Јутјуб принтскрин/OldClassicGamer

 

 

- Нисам имала појма о сексуалности и играла сам нешто што још нисам доживела. Научила сам врло рано да је снимање филма посао који се у договору с редитељем треба озбиљно обавити. У сценарију је, на пример, писало: они се буде ујутру и након вођења љубави креће прича. А ја у то време нисам ни знала како се води љубав. Био је то део мог заната, а ја се сматрам добрим занатлијом - објашњавала је тада глумица у тексту којем су тадашњи уредници дали наслов “Снимала сам сцене секса док сам била девица”.

Неда Арнерић преминула је 10. јануара 2020. године у Београду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".