Радмиловић је оставио иза себе велик број улога, као и легенди и анегдота.Љуба Тадић је 1964. године одбио улогу ''краљ Ибија'' да би је Радмиловић прихватио и себи обезбедио пут славе.  '' Радован Трећи''  који се одиграо  само неку деценију касније је додатно учврстио и потврдио каква је глумачка величина Зоран. 

Колега Милан Цаци Михајлиовић, често је причао анегдоте о свом колеги и њиховим авантурама токм стварања представе.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб/ FONTO

 

- Био је духовит и брз и људи мисле да је стално нешто импровизовао у „Радовану ИИИ“. Није истина. Он се изузетно озбиљно припремао за сваку представу. Био је сјајан партнер, што је драгоцено за позориште - прича Милан Цаци Михаиловић.

- Последњих година, када он више није возио, пошто смо становали 200 метара један од другог, често сам га возио после представе кући. Када кренемо, каже ми: „Хајде да попијемо једно пиће“. Попијемо једно, али често се то једно претвори у више пића и онда кренемо после поноћи кући. Он је био потпуно други човек после представе и после неке капљице -наставља глумац.

Фото: Архив Новости

 

Михаиловић се радо сећа и препричава  догађаја од пре 35 година.

- Једне вечери нисам имао ауто јер је био у квару. Тада се појавио Гага Драган (Гага) Николић, наш другар из краја, и понудио се да нас вози. Али ми смо се мало дуже задржали уз капљицу. Када смо кренули, Зоран је, знајући да Гага не закључава ауто, потрчао, сео на место возача, прекрстио лепо руке и бацио поглед у даљину. Ја сам сео на задње седиште, а Гага је и рекао: „Хајде, помери се да возим“. Зоран је само изустио „Идемо у Клуб књижевника“. Гага је тада рекао: „Добро, одвешћу те у Клуб књижевника, али помери се“. Радмиловић ни реч није рекао, само је наставио да гледа у даљину. Гага је онда отишао на место сувозача, сео, пружио ноге укосо и тако нас одвезао у Клуб књижевника - завршио је глумац са осмехом причу о својим другарима који више не деле сцену са њим и које је публика заволела. 

Фото: Принтскрин/ Јутјуб/ FONTO

 

Али, то није све што су заједно проживели Николић и Радмиловић. 

- Зоран је Прлета, Тихог и Мркија назвао "Три прасета". Е онда је на сцени причао и како је срео Прлета на улици. Као: 'Здраво друже Прле а овај му као рекао – Марш у …' И онда није знао да ли да пише писма телевизији - испричао је давне 1993. Драган Николић у емисји “Ниво 23”.

Николић је рекао да су му то препричали из бифеа Атељеа 212 и да је он решио да изненади Зорана на следећој представи.

- Сви остали глумци су знали да ћу ја ући на сцену сем њега. У тренутку када је поново споменуо "Отписане", ја покуцам на врата. Уђем приватно обучен и кажем – Друже Радоване мене су послали са телевизије да се извиним - присећао се чувени Гага.

Фото: Архив Новости

 

Радмиловић је тад само рекао:

– Прле! - и пао у несвест.

- Знао сам ја да он сад кад је пао у несвест смишља шта ће да ми уради и брже боље сам збрисао са сцене. Тако да он кад је устао рекли му да је био Прле а он упитао – А где сам ја био? - испричао је анегдоту тада Драган Николић.

(Блиц) 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".