На дебати о "Отписанима", одржаној у Установи културе Пароброд, Воја Брајовић је 2016. године отворено говорио о серији, успонима и падовима, као и тешкој финансијској ситуацији у којој се налазио у том периоду.

- "Отписани" су се звали јер је требало да у свакој од тих 13 епизода, колико је било планирано, погине по један од 13 главних ликова, који су дали животе за слободу. Пошто је серија била изузетно гледана, одлучено је да ипак неки од њих остану живи. Ова серија никада није била идеолошки обојена и зато вероватно никад није приказана у Совјетском Савезу, али је зато у Кини била велика помама, као за "Валтером", само што је овде то мање познато - истакао је Брајовић.

Фото: Архив Новости

 

 

Сви главни глумци су били млади и тада на почетку својих каријера.

- Муштрали су нас ти такозвани продуценти тада, а ми смо живели за то да се докажемо у сваком могућем тренутку. Иначе, каскадери су зарађивали много више од нас. Они су наплаћивали по паду и они су највише зарадили, а ми смо остали сиромашни. Мислим да никада нисам био сиромашнији него тада. Потписивали смо уговоре за мале паре, знали смо колико отприлике једна епизода филмског снимања кошта, а онда ти неки тамо каже: "Ако нећеш ти да потпишеш, има ко хоће за те паре". Нисам имао хлеба да једем, а и да сам имао пара да идем у кафану, нисам могао сам да седим - признао је Брајовић и додао да су зато за "Повратак отписаних" били у ситуацији да "опељеше" продуценте.

Фото: Архива Новости

 

 

- Аца Ђорђевић ме зове и каже: "Биће пара, имаћете милион по епизоди". Значи, имали смо по 350.000 у "Отписанима", а сада ћемо имати скоро три пута више - причао је са осмехом Воја описујући како су он и Драган Николић успели код директора серије Младена Тодића да подигну цену до чак 30 милиона.

- Затим нам директор каже да постоји проблем, а то је да је Павле Вујисић пристао да снима за 20 милиона. На то ми кажемо да хоћемо да Павле Вујисић има исто као и ми. И он пристане и на то. Снимамо ми тако, завршимо то и одемо по паре... Кажемо да не сабирамо сад колико је било дана снимања и трошкова да заокружимо још мало... и он опет пристане на већу суму. Били смо пресрећни. Кажемо Младену који је краљ, а он нас пита: "Зашто?" Кажемо: "Па пристао си на све наше услове", а он каже: "Па имао сам још по десет милиона за вас, али нисте тражили". Он је укалкулисао још већу цифру на коју ми нисмо ни помислили. Углавном смо добили десет пута већу суму од првог дела - присетио се Воја са сетом и како су "Отписани" рађени професионално, што је данас, каже, немогуће замислити.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".