„Председница Османи је са званичницима Стејт департмента САД разговарала телефоном о актуелним дешавањима на северу земље, али је погрешно пренето да је Османи упозорена да је угрозила националну безбедност земље“ навела је Мифтари у објави на Фејсбуку.

Додала је да је присуствовала телефонском разговору званичника Стејт департмента и Османи и да „потврђује да то није тачно“, преноси Косово онлајн.

Претходно је ТВ Кљан Косова објавила да је Стејт департмент јасно ставио до знања Вјоси Османи да се не слаже са начином на који је Приштина успоставила реципроцитет за регистарске таблице возила са Србијом и слањем специјалних снага на север Косова.

Како је навела та приштинска телевизија, позивајући се на своје изворе, незадовољство начином на који су приштинске институције организовале акцију на северу, директно је пренето Османијевој у суботу у Вашингтону.

"Ова акција је угрозила безбедност", речено је Османијевој из Стејт департмента, чиме јој је стављен до знања званични став Вашингтона о најновијим дешавањима на северу Косова, јавио је Кљан Косова.