Потребно је застати и обратити пажњу на поруке које ретроградни Меркур у Близанцима покушава да нам открије. У наставку сазнајте како ће утицати на ваш хороскопски знак.

Ован

Ово је време за размишљање. Добро размислите о томе како ћете комуницирати с људима око вас. Морате да научите да слушате, а мање да упадате у конфликте.

Ако требате да имате тешке разговоре, пазите што говорите. Најпре се ускладите с намером свог срца, а затим допустите да речи потеку с овог места. Ако је могуће одгодите путовања и евентуалне селидбе.

Бик

Можда имате пуно недовршених послова које морате да решите. Овај ретроградни Меркур може вам скренути пажњу на ствари које нисте завршили, а које треба да решите једном заувек.

Иако ово може бити изазовно, осетићете осећај великог достигнућа када све завршите. Будите пажљиви када су финансије у питању, помно планирајте потрошњу.

Близанци 

Меркур је ваш владар па ћете увек осећати његове ефекте. Ваш ум је увек пун идеја, али под овом енергијом од вас се тражи да успорите и разјасните што стварно желите.

Оно што је за вас била истина пре недељу, месец или годину дана, можда није ваша истина данас. Успорите и препустите се мирнијем току.

Рак

Меркур може открити неке изненађујуће информације које су дубоко скривене у вашој подсвести или од некога ко вам је близак.

Ваша ће интуиција такође бити изразито појачана током тог времена, стога верујте свим осећањима у стомаку. Размислите о свом љубавном животу, можда је време за промене.

Лав

Под овим ретроградним Меркуром важно је да верујете својим инстинктима. Ако вам се учини као да вам неке особе пружају лажне информације, обратите пажњу.

Будите опрезни и покушајте да избегнете нагле реакције. Пазите на оно што обећавате другима или на послове и пројекте које треба да преузмете, можда ће вам то бити теже и напорније него што сте мислите.

Девица

Меркур је ваша владајућа планета, тако да сте увек уско повезани с његовим ретроградним кретањем. Можда ћете морати да утврдите своје границе када је у питању ваше радно окружење.

Будите сигурни да су сва очекивања јасно изражена. Ако морате да решите сукоб или спор око уговора, будите стрпљиви, али држите се свог плана. Боље се брините о себи, о свом телу и о свом менталном здрављу.

Вага

Ово је време да размислите о свему што сте научили. Шта вас живот покушава научити? Проведите неко време у тишини прегледавајући све универзалне лекције на којима сте радили. Какви нови увиди долазе до вас? Добро размислите о свему и посложите приоритете.

Шкорпија

Обратите пажњу на своје снове и тихи глас своје подсвести током овог ретроградног Меркура. Можда ћете имати највише користи од писања дневника.

Можда ћете се морати повући и ући дубоко унутар себе. Ово мирно време размишљања и контемплације биће добро за вашу душу и помоћи ће вам да одредите како се заиста осећате.

Стрелац

Можда ћете спознати како треба да реорганизујете ствари у свом животу. Није ваш посао да поправљате нереде које стварају други, али можда ћете морати да учините управо то.

Само будите сигурни да поставите границе на путу. Наступиће нагла промена емоција, будите спремни на то.

Јарац

Немојте загристи више него што можете да поднесете. Будите избирљиви око пројеката које одлучите да преузмете у овом тренутку, они можда неће бити оно што сте очекивали.

Ако имате било каквих здравствених проблема с којима се нисте бавили, искористите ову енергију да одвојите време за то. Вођење бриге о себи помоћи ће вам да останете приземљени. Покушајте да избегнете сукобе и расправе.

Водолија

Можда ћете морати поново да се осврнте на односе из прошлости или да се позабавите обрасцима за које се чини да се понављају у вашим односима.

Ако се стара веза врати у ваш живот током тог времена, у реду је да поставите границе и кажете не, али и да се запитате шта је то што треба да научите из овога и наставите даље. Окрените се себи и водите рачуна о свом духовном стању.

Рибе

Под овом енергијом ретроградног Меркура, можда ћете морати да поставите границе или их померите, посебно када је реч о особама којим сте окружени.

Овај период такође може да истакне вашу животну ситуацију, стога ако можете, избегавајте доношење великих одлука док Меркур поновно не крене директно. Како сте осетљиви, потребно је да издвојите додатно време за себе. Ставите себе на прво место.