Наиме, продукција Саше Поповића и Лепе Брене је у време када је "Аудиција" била на врхунцу популарност, према речима Ниничића, неовлашћено објавила видео-касету њихове представе и тако им уништила каријеру.

Фото: Јутјуб принтскрин/Мисхо М. Петковиц

 

 

Својевремено је Ничић причао да због тог спора 16 година није долазио у Београд, али и да је очекивао пресуду у своју корист.

- Та прича ће добити други и већи смисао. Процес је стигао до Уставног суда, после тога очекујем пресуду у своју корист. Једва чекам тај моменат јер је тај проблем с "Грандом", односно са Поповићем и Бреном, због ауторских права узрок мог непојављивања у Србији. У Београд нисам долазио 16 година, без обзира на то што је тада представа "Аудиција - прими ме" имала 150.000 гледалаца у Србији, а у региону око 600.000 - причао је глумац својевремено.

Додаје да се због тога нервирао, па сада у шали каже да му је професија глумца који игра у комедији донела болест.

- Од глуме сам добио чир! Много је тежак овај посао. У данашње време доста проблема прати слободне уметнике. Такав је случај и са мном јер ја нисам везан ни за једну институцију, иза мене нико не стоји - објашњава Нинчић.Поред Маринка Ћутука и Веселог, које тумачи Жељко Нинчић, публици ће се представити и Вук Медојевић Лисица, Асфалтина Курајбеговић, Џемсудин Шимширпасић и Радојка Јанша.

Он каже да је било много људи које је "Аудиција" сакупила.

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Мисхо М. Петковиц

 

 

- Многи професори нису подржавали да током студија кренемо да радимо. Касније је прикључио и наш професор Емир Кустурица и остали, када су видели колико је добро прошла код публике. Кренули смо и на турнеју, на којој нас је око милион људи видело за неколико месеци. Трећа и најновија "Аудиција" је куриозитет, представа која говори и о рату и о избеглиштву, а ипак је успела да насмеје публику. Она им показује да све то што доживљавамо и проживљавамо - каже Нинчић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".