Како je због суше језеро почело да се повлачи, односно да се смањује, почело је да открива своје мрачне тајне. Првог маја пронађено је тело у бачви, а у суботу је нађено још људских остатака. Полиција упозорава да ће вероватно пронаћи још тела како се језеро буде повлачило.

Тело у бачви


Прошле недеље на блатној обали језера пронађена је бачва с остацима људског тела. Полиција је саопштила да се ради о особи која је смртно страдала 1970-их или 80-их година. Пронађена бачва, доста нагризена корозијом, подсећа на индустријски складишни бубањ, а уочили су је људи који су пловили чамцем.

Фото:Профимедиа

 

Задње људске остатке откриле су у суботу две сестре које су веслале на дасци.

- Прво сам мислила да се ради о остацима овце, а онда смо кренуле мало копати и пронашле чељуст. Тешко ми је било поверовати да смо заправо нашле остатке људског тела - рекла је Линдси Мелвин.

Подручје повезано с мафијом


Највећи амерички резервоар, језеро Мид, снабдева питком водом 20 милиона људи на подручју које се протеже од Лас Вегаса до Лос Анђелеса. Његов водостај почео је да опада 2000. године, а ситуација постаје све гора с учесталијим сушама и климатским променама. Његов тренутни водостај најнижи је од 1937. године.

Оближњи Лас Вегас историјски је био уточиште злочинаца повезаних с мафијом и верује се да је тела својих непријатеља бацала у дубоке воде језера.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".