Путници на аеродрому Бен Гурион у Тел Авиву претрпели су страх, уплашивши се за свој живот прошлог четвртка, када је америчка породица ноншалантно показала гранату током безбедносне провере.

Члан породице, чија имена нису откривена, наводно је покупио експлозив као сувенир приликом посете Голанској висоравни, коју је окупирао Израел, и одлучио да би било веома згодно да га однесе кући у Сједињене Државе.

Према речима очевидаца, мушкарац га је једноставно извадио из ранца и показао особљу обезбеђења, питајучи их да ли се може ставити у њихов пртљаг.

Шокиран неочекиваним "сувениром", један чувар је наредио да се ближа околина аеродрома евакуише, али је други путник погрешно чуо наређење и почео да виче "терористи пуцају". Готово одмах је настала паника, а на снимку са аеродрома види се како људи вичу и беже или једноставно леже на поду чекајући да опасност прође.

- Чекао сам у реду на аеродрому сат времена док нисам стигао до шалтера за чекирање и одједном су људи у кругу од пет метара почели да беже и остављају свој пртљаг - рекао је један младић за "ИНет".

- Плашио сам се да неко не пуца, а схватио сам да и ја морам да бежим, па сам потрчао ка чекирању, налетео на покретну траку...и прелетео шест метара - рекао је очевидац.

Верује се да је неексплодирана бомба настала у израелско-сиријском рату 1967. године. Голанска висораван је погођена тешким бомбардовањем и артиљеријом током Шестодневног рата, а деценијама стара неексплодирана убојна средства и даље се повремено откривају.

Што се тиче америчке породице, они су задржани на кратком испитивању, а након што су званичници утврдили да не представљају претњу, дозвољено им је да се укрцају у авион кући.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".