- Решењем Вишег суда потврђена је оптужница Вишег јавног тужилаштва против окривљеног. Због заштите интереса малолетника не можемо изаћи да додатним подацима – саопштио је Борисав Радоњић, портпарол ове правосудне институције.

Драгољуб је ухапшен новембра прошле године јер је у својој кући, злоупотребивши њихово поверење, обљубио две девојчице старе тринаест и четрнаест година те  је у истој намери покушао да намами и једну дванаестогодишњакињу. Према тврдњама мештана, децу су му најчешће  доводили родитељи јер се представљао као видовњак и нудио помоћ у отклањању здравствених проблема.  Оно што овај случај чини још бизарнијим је што је Д.М. тежак инвалид с обзиром да нема ниједну ногу, али је вештачење жртава потврдило њихове наводе да су биле сексуално нападнуте.

Како сазнајемо, децу је присиљавао да му удовоље болесним нагонима претећи да ће нашкодити њиховим најближима.

- Када би му родитељи оставили девојчице, говорио би им да морају да ураде све што им каже иначе ће им умрети родитељи. Тврдио је да је он врачар и да може да уради све што жели ако не пристану, те да не смеју никоме да говоре шта се дешава у његовој кући. Међутим, једна од жртава је проговорила па је клупко почело да се одмотава – наводи наш извор.       

Фото: Б.Субашић/Илустрација

 

М.М. супруга ухапшеног човека каже да је била згранута када је угледала полицију испред куће а још више када је сазнала шта је разлог њиховог доласка.

- Рекли су да је слао љубавне поруке неким девојчиццама, узели су његов и мој мобилни телефон и један стари који је користио само да слуша песме. Тражили су и неки четврти телефон, црне боје, али такав немамо. Ишли су у суседно село Комрен, због неког телефона који је код мужевљевог унука, тачније сина његовог братанца јер ми немамо деце. И њега су испитивали, водили у полицију, дечко није имао појма шта га питају – прича М.М.

Тврди да није имала никаквих сумњи да јој муж ради нешто иза леђа јер за 43 године брака, како истиче, није приметила ништа што би указивало на неку врсту девијантног понашања.

- Одмах је казао полицији да то није тачно, да те цурице  није ни пипнуо нити им је слао поруке. Тачно је да се шалио са децом, али и мушком и женском, јер ми немамо потомство. Па, како би он то урадио, због гангрене су му одсећене обе ноге, болестан је, дијабетичар.   Полиција је казала да су две девојчице оштећене, не знам тачно ни шта то значи, само претпостављам. Објаснила  сам им да он није у стању да тако нешто учини, па живци су му оштећени приликом ампутације ногу, он више није у стању да има сексуалне односе. Осим тога, то су велика деца, могла су да врисну, да га ошамаре, да побегну, шта би им он могао – брани ухапшеног његова супруга.

Фото: М.Лабудовић

 

Коментаришући наводе да јој се супруг представљао као чудотворац, те да се крио иза маске „божјег човека“  јер му је кућа пуна икона, М.М. тврди да ни то није тачно.

- Раније смо нас двоје више путовали, обилазили цркве и манастире и увек доносили кући иконе. Какав божји човек, нико код нас није долазио због тога, посебно не деца – казала је након хапшења Драгољубова жена.

Међутим, ретки мештани Чамурлије који су хтели да проговоре о овом догађају, за Д.М. тада  нису имали лепих речи.

- Испред његове куће стално стоје  кола, људи доводе децу, остављају му их па се враћају по њих. Заиста не могу да то разумем, ако већ верују у те ствари, што нису ишли у цркву него код манијака. Знам да добацује деци кад му пролазе поред куће, упозорио сам га неколико пута због својих малишана. Могао сам ја то да решим али нисам хтео да заглавим робију, свако дочека своје па је и он најзад тамо где му је место. Сви се по селу плаше да причају, не смеју да му се супротставе јер је наводно „врачар“, па се боје да их не прокуне или им направи неке мађије. Требало би да се ставе у положај тих родитеља чија су деца нападнута, па би се онда другачије понашали – коментарише хапшење Д.М. један од мештана Чамурлије.  Додаје да се пре двадесетак година Д.М. једва спасао батина баш због добацивања деци, што нам је потврдила и тадашња његова жртва.

- Тачно је да је говорио ствари које се не причају деци. Тада сам имала десетак година, кад год бих пролазила крај његове куће добацивао ми је : - Ух, каква си лепа, згодна си ! Било ми је страшно непријатно, увек сам са страхом туда ишла – рекла је након његовог хапшења  једна комшиница ухапшеног човека.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".