Подсетимо, после три и по сата велике борбе, Карлос Алкараз је савладао Новака Ђоковића у мадридском полуфиналу, после чега су сензационалног победника сачекали бројни представници медија.

Разговарајући с новинарима после поменуте победе, Алкараз је у једном тренутку замољен да изабере најбољег играча света свих времена, а кандидати који су му били понуђени су Србин и Рафаел Надал.

Сензационални финалиста је брзо узвикнуо Новаково име, а онда застао, па додао да би то морао да уради због тренутне ситуације на АТП листи.

- Па, Ђоковић! Јер је... светски број један. Али, не знам шта тачно да изјавим, њих двојица заиста јесу међу најбољима у историји... Не знам како да вам кажем ко је најбољи. Могу да вам укажем на оно што каже светско рангирање, а Ђоковић је ту први, рекао је Алкараз.

Један од новинара је тада затражио од овог 18-годишњака да некако "угура" и себе у дебату о најбољима, јер је Алкараз победио и Рафу и Нолета у два дана размака. Међутим, "Карлито" се није дао.

- Не могу нешто тако да изговорим. Јесте, победио сам сада светског броја један, али ја сам у овом тренутку и даље на позицији девет. Још осморица играча су испред мене, културно је одговорио Карлос Алкараз.

Имао је и  Новак Ђоковић занимиљиво обраћање новинарима, и то пред једну важну "селидбу".

Подсетимо, Ђоковић се из Мадрида сели у Рим, где га чека нови мастерс, за који му је жреб "подарио" изузетно тежак пут до титуле.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".