У време када је серија још трајала, у годинама када је премијерно приказивана, каријере глумаца Војина Ћетковића и Мине Лазаревић биле су у успону, а најшира јавности их је препознавала као Бранда и Чупку из "Породичног блага" Тек што су ушли у 2001. годину, њих двоје говорили су за "ТВ Новости" о протеклој, за њих двоје успешној 2000. години.

Посебно је занимљиво да су у том тренутку увелико кружиле гласине да ће се популарни Ћетко оженити и да му је срце освојила водитељка Трећег канала, Наташа Миловановић. Том приликом, он није о својој љубави хтео отворено да говори, али су се гласине испоставиле тачним. Војин се заиста први пут оженио те 2001. године. Нажалост, брак није успео, а после развода, Наташа се одселила у Париз, док је Војин 2008. оженио своју колегиницу, Слободу Мићаловић.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Како су о својој каријери и приватном животу Војин и Мина говорили тек ушавши у 2001., причитајте у тексту који преносимо у целости:

Право из "Новогодишње приче", на нашу насловну страну стигли су Чупка и Брано, јунаци "Породичног блага". Али, од свих ликова који су се појавили на новогодишњем програм, Мина Лазаревић свакако је најзапаженија. Била је на готово свим програмима, у различитим емисијама. Дакле, Чупка се истргла из загрљаја свог Бранда, па је Мина била и на Трећем каналу у празничном "3К дуру", на Пинку у шоу програму Жељка Митровића, затим на РТС-у у емисији о младима који су обележили минулу годину и којима се у професији смеши светла будућност... Мина је заиста 2000. провела радно и репрезентативно, глумила и певала свим срцем. Имала је пуне руке посла. За ТВ је снимала тек пред крај године, али је зато на позоришним сценама имала низ премијера и већ уиграних представа. У Култ театру у априлу имала је  премијеру представе "Ближи земљи", па премијеру у Југословенском драмском почетком маја, где игра упечатљиву и захтевну улогу у драми "Једанаест недеља". У Дадову је премијерно, а затим повремено репризно учествовала у мјузиклу "Секс бомб", глумећи, играјући и певајући са Милицом Милшом, Николом Булатовићем и Дејаном Луткићем. Већ два месеца ова представа игра се пред препуним дворанама широм Србије и у Републици Српској. По две представе и улоге има у матичном "Театру Т" и у позоришту "Бошко Буха". Од летос, на сцени "Славија", по тексту Радивоја Бојчића, игра монодраму "Позови ме одмах". Снимила је и улогу у филму Олега Новковића, "Нормални људи", а премијера се очекује овог пролећа. Уз то, стигла је и у Херцег Нови, на фестивал "Сунчане скале", на вече младих нада као чланица групе "Сторн кул" и певала победничку песму "Упомоћ".

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Била је то једна лепа и посла пуна година. Радила са пуним плућима и надам се да ћу и ове године наставити истим темпом. Имам мало слободног времена, па га љубоморно чувам за свог трогодишњег сина Луку. Са њим сам кад год могу, па сам с њим провела и новогодишње празнике. Баш сам се зажелела одмора и кућне атмосфере. Док сам на гостовању, а то је последњих месеци веома често, о Луки брине моја мајка - каже Мина.

Као и други чланови екипе серије "Породично благо", и ова глумица се радује повратку на мале екране. Популарност коју јој је та серија донела итекако јој прија.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Минин партнер у серији, Војин Ћетковић, протеклу годину провео је такође радно. Путујући. И примајући награде. Јер, од бројних награда, које је примила "Прокелта авлија" Крушевачког позоришта, у режији Небојше Брадића, Ћетковић је за своју улогу добио две - "Стојан Дечермић" и "Златни брк". Игра и у "Златном руну", "Љубавним писмима", представама "Сузе су ОК", "Роберто Цуко". Разна позоришта и различите сцене.

- Што због гостовања "Проклете авлије", а што због мојих родитеља, који живе у Крушевцу, ја сам стално на путу. Надам се да ћу ове године опет имати пуне руке посла и да ће серија "Породично благо" наставити, не само са приказивањем, него и са снимањем нових епизода. Бранда сам веома заволео. Много ми је донео. Мада се приватно у много чему разликујем од њега, гледаоци су ме често поистовећивали са Брандом. А ја сам се трудио га оправдам, и добро одиграм. Веома се радујем снимању са колегиницом Мином Лазаревић и волео бих да нам писац серије, Синиша Павић, буде довољно наклоњен, да нас у наставку серије не раздвоји - каже Ћетковић.

 

О томе да је и Ћетко стао на "луди камен" и да му је срце заробила једна плавуша са Трећег канала, увелико се шушка. Али, на сва питања о томе глумац одговара само смешком. Вели, још није ожењен, а да ли ће и када свадбе бити - чућемо на време.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "ТВ Новостима", почетком 2001. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".