Међу тим припадницима су били Слободан Кашћелан, Вељко Беливук и Марко Миљковић, потврђено је листу из Вишег суда.

Фото: Архив Новости

 


За подстикивање на убиства Вукотић је био спреман да искешира четири милиона евра, наводи се у документу Апелационог суда о продужењу притвора једном од припадника ове криминалне организације, преноси подгорички дневник.

Поред Вукотића, на најновијој оптужници СДТ-а су и Никшићанин Јован Мрваљевић, као и Владан Мијушковић који се налази у бекству.

Фото: Ж.Кнежевић

 


Саветница за односе са јавношћу Марија Раковић прецизира је за Побједу да је оптужница СДТ против Ј. В., због кривичних дела стварање криминалне организације и тешко убиство путем подстрекавања, Ј. М. и В. М. и због кривичног дела стварање криминалне организације достављена Вишем суду на контролу.

Због планирања ликвидација Беливука, Миљковића и Кашћелана почетком јула прошле године подигнута је оптужница против Вукадиновића као организатора док су за припадништво оптужени Радован Станишић, Милета Јовановић, Алмира Мујахоџић, Момчило Милић и Душан Ивановић.

У међувремену Виши суд је приликом контроле оптужнице утврдио да оптужени Милета Јовановић и Радован Станишић нису покушали убиство Беливука и Миљковића крајем јануара прошле године на тиватском аеродрому, због чега је против њих за ово кривично дело правоснажно обустављен поступак.

Лист пише да су нови докази - транскрипти разговора са Скај апликације разоткрили и друге „играче“ у овој криминалној организацији - Вукотића, Машковића, Мрваљевића, али и донедавног полицијског функционера Далибора Медојевића који је ухапшен почетком марта од када се налази у притвору.

Према ставу СДТ-а Јован Вукотић је као шеф ове организације одређивао које особе треба убити, давао упуства и наредбе о времену, месту и начину ликвидација, обезбеђивао криптоване телефоне, новац, оружје и експолозивне направе који је требало да буду кориштени у припремама убистава.

Оптужбе СДТ-а против Вукотића, Мрваљевића и Мијушковића се темеље на транскриптима Скај комуникација које су ови оптужени обављали преко криптованих телефона, а које је црногорској полицији доставио Еуропол.

Према наводима оптужнице коју је СДТ подигло средином прошле године, Јовановић и заштићени сведок кодног имена Каменко Куч су уз помоћ Станишића, 22. јануара, планирали да ликвидирају Беливука и Миљковића на тиватском аеродрому одакле је требало да полете за Београд после посете вођи кавачког клана Радоју Звицеру.

Фото: Принтскрин obozrevatel.com

 


Беливук и Миљковић су 30. јануара прошле године напустили Црну Гору, а на београдском аеродрому их је дочекала полиција која их је ухапсила.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".