КАКО ЈЕ ГАГА ПОСТАО '' ЏИМИ''?

Када је почело снимање чувеног филма ''Кад будем мртав и бео'' редитељ Живојин Павловић планирао је да улогу Џимија додели Борису Дворнику. Дворник је трребао да одигра улогу након што се врати из војске те га је Павловић чекао до последњег тренутка и није желео замену за њега. Међутим, када је сазнао да Борис ипак неће моћи глумити у филму,улога је додељена Драгану Николићу. Ова улога бунтовника и неталентованог певача била је кедна од најсавршеније одиграних улога у каријери. 

КО ЈЕ БОЉИ ЛАУШЕВИЋ?

Серија о животу познатог глумца Жарка Лаушевића “Пад” је у припреми. Очекује се да буде нови филмски хит. Ипак, серију прати промена која је многима интересанта. Улога сјајног Лаушевићаа је прво понуђена Милошу Биковићу који се прославио у неколико фоилмова и серија, а највећу популарност је стекао у филму ''Јужни ветар''. Биковић је ову улогу препустио колеги Милану Марићу који је перфетно одиграо Тому Здравковића.  Уздамо се Марићем таленат и верујемо да ће ова серија постати хит. 

ОДЛУЧИО СЕ ЗА БОМБАДЕРА

Глумац и редитељ, Драган Бјелогрлић је током деведесетих био најтраженије глумачко лице, и стално је добијао понуде да глуми. Због преоптерећености послом, био је принуђен да бира између две улоге ''Црног бомбардера'', или Анђела у Драгојевићевом првенцу, "Ми нисмо анђели". Одлучио се за улогу у Бомбадеру, филму Дарка Бајића, а његова каријера наставила је узлазном путањом и након тога.

НИЈЕ МУ БИЛА НАМЕЊЕНА УЛОГА У ''ЈУЖНОМ ВЕТРУ''

''Јужни ветар” оставља нас годинама са главним ликом кога тумачи Милош Биковић без текста. У млађој генерацији филм је постао и те кало популаран. Навикли смо да гледамо Милоша Биковића у улози Петра Мараша, али редитељ Милош Аврамовић ту упогу њему није наменио. Наиме, улога је прво била понуђена Игору Ђорђевићу, а затим и Петру Бенчини. Ниједан од њих двојице није могао да прихвати улогу, те је у филму заблистао Биковић и све одушевио својим талентом.

ЖИКА ОДБИО МУЊЕ И "ЛЕПА СЕЛА"

Познато је да је Срђан Жика Тодоровић је одиграо феноменално сваку улогу коју је прихватио, међутим неколико избора који су га можда коштали добрих улога и култних филмова је одбио. Глумацсе каје због својих одлука, али јнам остаје дасе запитамо како би то изгледало се у “Селима” нашао Жика уместо Манде. Или какве би данас биле “Муње” да је Жика прихватио да игра улогу Деде.Глумац је вероватно имао оправдане разлоге да одбије ове понуђене улоге. Тодоровић је изјавио да када му је понуђена улога у филму “Лепа села лепо горе” , сценарио за филм се још дорађивао, био је још мрачнији и озбиљнији без много хумора, самој улози је доста допринео и сам Манда, а и филм се снимао док је још увек рат трајао. Самим тим није увидео велики потенцијал који је тај филм касније остварио. Што се тиче улоге у филму “Муње” прича се да је Жика био у том тренутку са много млађом девојком, те да она није хтела да га гледа у улози тако старе особе.

ЈОВАНА СТОЈИЉКОВИЋ ЈОЈ УСТУПИЛА УЛОГУ

Нина Јанковић, тумачила је улогу  форензичарке Јелене која је освојила срце главног јунака инспектора Александра Јаковљевића, ког у серији “Убице мог уца” глуми Вук Костић,одиграла је ову улогу много нежнијне него неке друге улоге у којима смо је гледали. Ова улога требала је да припадне Јовани Стојиљковић. 

“МИШКА” ТРЕБАЛО ДА ВОЗИ БОГДАН ДИКЛИЋ

"Ко то тамо пева" је филм који се на скоро свим листама увек проглашава за најбољи домаћи свих времена. Иако су све улоге данас култне и веће од живота, редитељ Слободан Шијан је имао у неколико ситуација неке друге глумце на уму. Како преноси “Блиц”, возача аутобуса Мишка је у његовој идеалној подели требало да глуми Богдан Диклић, међутим, позориште га није пустило на одсуство. Зато је у тој улози касније бриљирао Александар Берчек. Пре него што је Драган Николић запевао у улози шлагер певача, редитељ је улогу нудио Љубиши Самарџићу, док у улози старца који посећује сина у војсци, уместо Миће Томића требало је да заигра Мија Алексић. Према неким причама, Мија Алексић је тад био у вези са доста млађом женом, која није желела да га види у улози деде, тако да је он ту улогу и одбио.

УЛОГА ''ГУЗЕ '' ПОНУЂЕНА ЛАУШЕВИЋУ

Испред малих екрана серија “Бољи живот” коју су волеле многе породице била је веома популарна током крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века, а остала је упамћена и данас. Ипак, многи не знају да је и ова серија прошла другачије него што је режија планирала. Александра Попадића Гузу прво је требао да игра Жарко Лаушевић, који је у том тренутку имао 27 година и био је идеалан за улогу адвоката и најстарије дете у породици  Лаушевић је тада имао и друго снимање, због чега је улога припала Борису Комненићу, чију је каријеру Гуза обележио.

УЛОГА МАНЕТА САВРШЕНО ЛЕГЛА ЋЕТКОВИЋУ

Шотрин филм ''Зона Замфирова '' праћен је бројним анегдотама и један је од филмова уз који су одрастале бројне генерације. На снимању овог филма упознали су се Слобода Мићаловић и Војин Ћетковић. Шотра је планирао да улогу Манета додели Сергеију Трифуновићу. Иако би би му улогла легла, улогу је обележио Војин Ћетковић као и она њега.  

МАРКО ЈАНКЕТИЋ ТРЕБАО ДА ГЛУМИ ТИРКЕТА

Када је снимљен филм ''Монтевидео, Бог те видео'' биоскопи су били пуни и филм је стекао огрому популарност. Публика је одлазила да гледа филм и по неколико пута. Ипак, мало ко зна да филм уопште није био замишљен тако. Милош Биковић нашао се у главној улози, те је глумио чувеног Александра Тирнанића Тиркета, иако је та улога иницијално била намењена Марку Јанкетићу. Милошу тада била намењена улога Ивице Бека. 

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".