У једној од епизода, појављује се лик девојке под именом Џенко која треба да оде на тајни задатак претварајући се да је Српкиња. Пре тога, она мора да прође обуку од стране ФБИ агената, специјализованих за Србију.

Пре пута, она добија пасош на име Едите Јанковић.

– Са ког аеродрома у Србији си полетела – девојку пита колега из ФБИ.

У том тренутку она одговара да је полетела са аеродрома Никола Тесла у Београду.

– Кажеш да си из Ечке? То је далеко од Београда. Зашто са “Тесле” – поставља питање агент.

Фото: Твитер принтскрин/ Gđa Ministarka

 

Након тога, он добија одговор да је Никола Тесла међународни аеродром нашта он комантарише да је то и “Морава”.

– Да. Прво сам била код пријатељице у Београду – одговорила је она.

Након тога, он јој је поставио питање о ком делу главног града је реч – да ли се ради о Барајеву, Новом Београду, Гроцкој и добија одговор да је у питању Нови Београд.

– Је л ти пријатељица Кинескиња. Нови Београд је једини део Србије са Кинеском четврти – одговорио је он, након чега је уследиоло питање којим превозним средством је ишла тамо, а, кад је одговорила да је ишла аутобусом, поставио је још једно питање, овај пут, везано за аутопревозника у чије возило је ушла.

Толика количина питања збунила је девојку, која је на крају, потпуно ућутала док је агент ФБИ "решетао питањима". На крају, када је било јасно да тајна агентица не може да савлада све из прве, ФБИ стручњак је симулирао "оверавање" прстима, из констатацију да све што је питао мора да зна, јер "Те ствари сваки Србин зна", као и да има само још три дана до пута, те је за њу боље да почне да буба.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".