Најстарија оптичка илузија на свету и даље нагони људе да се чешу по глави и после 900 година. А психолози кажу да оно што прво видите на слици, открива много о вама.

Илузија која не престаје да интригира људе је заправо скулптура уклесана у камену а налази се у храму Аираватесвара у Индији. Верује се да је стара преко 900 година.  Осим што је изванредно уметничко дело из династије Чола, то је такође фасцинантна оптичка илузија - и једна од најранијих које су познате свету.

Гравура приказује бика и слона који изгледа као да деле исту главу. Али чија је глава? Ако покријете тело ногу животиње са леве стране, онда је очигледно да је реч о слону. Ако исто урадите с десне стране, на левој се издваја бик са главом подигнутом нагоре.

 

 

Погледајте анимацију која најбоље објашњава овај опис...

Оно што је занимљиво код ове илузије јесте што не можете да видите две животиње истовремено, а управо је то оно што су вајари који су је направили и хтели. Јер, управо она коју сте уочили, отркива најважније карактеристике ваше личности...

 

 

Дакле, која ваша најважнија особина је разоткривена?

БИК

Ако прво видите бика, то очигледно значи да сте тврдоглави и бескомпромисни, Знате како да останете јаки и позитивни у тренуцима када то већини делује немогуће. Упоррни сте да "истерате своје" и одбијате да се мењате, понекад и на своју штету.

СЛОН

Ако прво видите слона, то значи да сте лојални и да поштујете своје пријатеље и породицу. Промишљени сте и пажљиви и према људима се односите са љубазношц́у и поштовањем. Вама се други често поверавају јер знају да никада нећете одати њихове тајне.

(Мондо)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".