Она објашњава своју тврдњу теоријом троугла, односно с особом која избегава проблеме на једном крају, тескобном особом коју брину сви проблеми у вези на другом и љубавником или љубавницом на трећем крају троугла.

- У вези постоји одређена повезаност, а када та повезаност постане нестабилна или се на њу дода стрес, почињу анксиозне реакције. Особа која избегава заправо избегава рањивост, односно суочавање са проблемима у вези и обично тада у однос додаје трећу особу - рекла је тиктокерка.

@restoringrelationships Healing for anxious attachments is expressing needs + getting support (which is v different than triangulating!) & for avoidants it’s leaning into connection #cheating #attachment ♬ original sound - restoringrelationships

Она додаје да та трећа особа ни не мора нужно да буде неко за варање већ може да буде и у пословном односу, али с друге стране, када тескобни људи не задовоље своје потребе, повуку се у себе што може да доведе до депресије или анксиозности.

- Дакле, ако ваш партнер никако не жели да се суочи са проблемима које имате у вези или браку, и ако крене да вас избегава, то је по мени најбољи знак упозорења да се превара догодила или би се могла догодити - закључила је.

Многи корисници су у коментарима написали да се слажу с том теоријом и и захвалили јој на детаљном објашњењу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".