Ово су највеће фобије хороскопских знакова:

Ован

Иако делују самостални и самоуверени, највећи страх Овна је да зависе од других. Ако не осећају подршку ближњих постају несигурни и депресивни, често пасивни и уморни јер се јако тешко покрећу.

Бик

Бикови се највише плаше несигурности, било да је у љубави, на послу или финансијском плану. Сами наговештај да немају контролу ситуације у којој се налазе у њима подстиче велики страх. Због тога им дуго треба да стекну поверење у људе, а ако се те несигурности остваре онда се понашају љуто, посесивно и осветољубиво.

Фото: Профимедиа

 

Близанци

Омиљени у друштву, причљиви и весели Близанци се највише боје да их људи не прихвате таквим какви јесу - јер ипак су свесни свог промењивог расположења.

Кад имају осећај да се негде нису уклопили онда постају саркастични, нису реални и не желе да чују туђе савете.

Рак

Осетљиви Ракови желе да се осећају важно, па кад се осете запостављеним, критикованим или да нису вољени, онда на видело излазе неке од њихових најгорих карактеристика - постају песимистични, повлаче се у себе и сажалевају себе.

Фото: Профимедиа

 

Лав

Губитак положаја и јавно понижење су ситуације у којима ће Лав показати своје слабости. Ако имају осећај да нису у првом плану, те да се њихове жеље и потребе на било који начин игноришу или омаловажавају, онда се понашају охоло саркастично, те беже од људи који су их повредили и повлаче се у себе.

Девица

Сталожене и мирне Девице највише страхују од тога да неко открије њихове страхове и несигурности. Маске које носе им служе за стварање утиска које желе.

Страх од тога да неко 'прочита' њихова осећања мање вредности, недостојности или недостатака шарма их подстиче да у стресним ситуацијама постају плачљиви, емотивни и хистерични.

Фото: Профимедиа

 

Вага

Вагама је веома важан њихов углед, а највећу несигурност им представља идеја да други нешто лоше причају о њима те да би такви разговори могли резултирати одбацивањем. Нису свесни колико значе својим ближњима, а у стресним ситуацијама постају агресивни па се свађају.

Шкорпија

Шкорпије имају јако мало комплекса, али их често прати једна несигурност – а то је потреба да их други доживљавају јако паметнима и способнима. Ако се осете рањивим, мисле да би то други могли искористити и стећи предност над њима, а тада постају пасивни.

Фото: Профимедиа

 

Стрелац

Стрелчевима је јако важно да се свиде другим људима, те да буду памћени по добром, а критике схватају лично.

Ако их не хвале брзо ће им се појавити комплекс ниже вредности, а онда постају површни, губе се у говору, узнемирени су и неугодни.

Јарац

У љубавним и блиским односима Јарчеви се плаше да се препусте јер су неповерљиви према људима и несигурни у себе. Сматрају како нису дорасли туђим игрицама, те се боје како ће људи изневерити њихово поверење.

Из тог разлога се често хладнокрвно понашају, али кад су под стресом сва та несигурност излази на површину и постају ћудљиви, посесивни, љубоморни и врло емотивни.

Фото: Профимедиа

 

Водолија

Иако се чини да Водолије уопште нико не дира ко шта мисли о њима, људи рођени у овом знаку често скривају мањак самопоуздања. Страхују да их ближњи 'не замене' и да их не одбаце јер су индивидуалци, па често глуме да су другачији него што јесу. У стресним ситуацијама не желе да слушају и беже од расправа.

Рибе

Рибе немају неке велике несигурности, али су склони да превише анализирају своје односе с ближњима и ту се појављује страх да их не узимају 'здраво за готово'. У стресним ситуацијама постају критични, хладни, а у комуникацији неће бирати речи већ ће директно ићи за тим да повреде друге.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".