Певач је открио и како је зарадио први новац.

- Носим дивне успомене из периода мог детињства и младости. Пре мог доласка у Београд и пре почетка проклетог рата ишли смо породично и са пријатељима на Буну код Мостара да прославимо Празник рада. Добро се сећам да је кроз град марширала лимена музика и да су се људи будили са осмехом на лицу. То је била невероватна љубав и слога међу људима. Било је то "време ружа што расле су за нас", како певају Индекси у једној својој песми. Увече су гореле велике ватре на околним брдима, и то је био посебан осећај за све нас који смо скупљали грање да бисмо имали што већи огањ у част Првог маја.

Фото: АТА имагес

 

Да ли сте ишли на радну акцију?

- Ја сам био учесник ОРА Сутјеска 1971. и 1972. године. Имам две ударничке значке и један сат, који сам добио на такмичењу певача аматера на ОРА Сутјеска. Нама је тамо скоро сваку ноћ био Први мај. Ложила се логорска ватра и сваку ноћ се певало уз гитару и рецитовала се љубавна поезија. Моја генерација је обожавала љубавну поезију и музику.

Како сте зарадили први новац и на шта сте га потрошили?

- Први новац сам зарадио берући мараске као основац у Задру. Сав новац који сам зарадио давао сам оцу. Моја породица је тако функционисала. Увек смо поштовали старијег, а посебно главу породице.

Наступали сте и пред Јосипом Брозом Титом. Како је изгледао тај сусрет?

- Увек је велика част и привилегија певати пред председницима неке државе. Ја сам имао ту част да заједно са ансамблом Мостарске кише наступам пред председником СФРЈ Јосипом Брозом Титом у Бугојну. Кад ми је мој велики пријатељ, песник и новинар Миленко Мишо Марић рекао да наступам пред Титом, био сам изузетно поносан. Посебно је био поносан мој отац Миливоје, који је био Титов официр. Био је диван осећај певати пред Титом и Јованком и фотографисати се са њима. Успомена за сва времена.

Фото: Архива Новости

 

Познато је да обожавате море, да ли сте се некада купали за Први мај?

- Обожавам море и немам проблем у било које доба године да се окупам. Прошле године сам скакао у море у новембру, ако ми падне на памет, можда се окупам баш и 1. маја.

Како ћете ове године прославити Дан рада?

- Као и сваке године. Моја супруга Маја се родила 1. маја и мени је то увек разлог за додатно весеље. Само да нас здравље служи и да нам славље буде сваки дан!

Фото: Анђела Стевановић

 

Шта бисте имали да поручите читаоцима за овај међународни празник?

- Волите се, људи! Љубав нас је створила и само нас љубав може одржати!

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".