Момак по имену Дане на Инстаграму се потписује као GlitteryDane (Шљокичави Дане), а судећи по његовим објавама, не хаје пуно за прошлост, лик и дело четничког војводе и попа Момчила Ђујића, свог прадеде.

Наиме, Момчило Ђујић, српски свештеник проглашен је за “четничког војводу”, и предводио је значајан део четника на подручју северне Далмације и западне Босне током Другог светског рата. Након рата емигрирао је у Америку и стационирао се у Калифорнији, где и данас живе његови потомци. Момчилу су нове југословенске власти у одсуству судиле и осуђен је за ратне злочине уз оптужницу за колаборацију и одговорност за смрт око хиљаду и по људи у току рата.

Велику пажњу јавности и медија у Србији, Дане је пробудио прошле године, након што се открило његово порекло, а самим тим и његов начин живота, који редовно поставља у виду објава на свом Инстаграм профилу.

Кроз све објаве, те и сам опис профила, провејава његова страст у виду шминке, костимирања и фотографија, а животни мото му је: “Кад си у дилеми, само додај шљокице” (When in doubt, just add glitter).

Овај пут, Дане је постао интересантан јавности након што су се на друштвеним мрежама појавиле његове слике из забавног парка, где у први план упада његова задњица, односно, шортс златне боље док седи на једној од играчака на вртешци. Наравно, и овај пут, ништа није прошло без шминке и шљокица.

Коментари, нажалост, и овј пут нису били примерени, а само један од њих гласио је "шљокицама и злату, овде дефинитивно није место".

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".