Познато је да певач има шесторо деце, а Смиљана и Љиљана су откриле како је било одрастати поред популарног оца. Оне су испричале да су у породици њих две највише везане и откриле какав је заправо њихов живот, али и какав је Баја отац.

Најпре су проговориле о томе чиме се баве.

Смиљана: Завршила сам медицинску школу у Београду, пет година сам радила у државном вртићу, а сада радим далеко од струке. Директор сам фирме која се бави трговином хемије и грађевинских материјала на велико и мало.

Фото: ТВ Хепи принтскрин

 

 

Љиљана: Завршила сам колеџ у Америци и сада завршавам бизнис администратор мастер у Америци. Радим као тениски асистент на колеџу и још два посла у кампусу. Након што сам одлучила да не желим професионално да се бавим тенисом, схватила сам да је ово најбоља опција за мене пошто сам желела да наставим школовање, али и да играм тенис. Није било лако отићи на други континент са 18 година, али ја сам била довољно одлучна да пратим оно што сам замислила. Породица ме је увек подржавала и њима дугујем највећу захвалност. Тата ми увек каже само памет у главу и да пратим своје снове. Најтеже ми пада раздвојеност од породице и што сви битни догађаји прођу без мене. Трудим се да одлазим у Србију када год сам у могућности. Засад не планирам ништа, мислим да ћу остати овде још коју годину, али код мене се никада не зна.

На питање како је бити ћерка Баје Малог Книнже, Смиљана одговара на следећи начин:

- Као најстарија, слободно могу да кажем, у име свих нас, Љиљане, Анђеле, Ненада, а наравно и Гаврила и Данила, док они постану свесни свега... ми смо најпоноснија деца, највећег човека и Србина на свету. Много пута је рекао да је он најбогатији човек на естради јер има нас шесторо, тако смо и ми најбогатија деца јер имамо њега за оца!

- Искрена да будем, ми смо деца велике звезде која су до скоро била ван очију јавности. Знали смо одувек да постоји могућност да ћемо доспети у медије, иако нас је тата чувао од тога. Мени лично не смета, докле год је у границама нормале и када је то што се пише истина. Драго ми је да се зна да такав човек има приземну и нормалну децу, али и лепу као што ви пишете и хвала вам на томе.

Љиљана: Ствар која мени смета јесте када се пише да сам "велика нада српског тениса", јер то није истина, више се не бавим професионално тенисом, сада сам асистент тренера, па и не играм активно више. Све док је позитивно, мени је океј, знам да нико из моје породице не би волео да се провлачи кроз новине због скандала само зарад медијске пажње. Нисмо из те приче.

Смиљана: Баја није строг отац, онако класично строг, ја од њега никада нисам добила батине, за то је била задужена моја баба Љиља (хвала јој на томе, требала је још више). Некако смо Љиљана и ја од малих ногу везане једна за другу, јер је између нас разлика 15 месеци, увек су нас гледали као близнакиње и углавном смо све пролазиле заједно. Доба нашег пубертета, када су се мајка и отац развели, за нас је било кобно. Мислим да смо тада добијале највише савета од њега, јер ниједном детету није лако да прође кроз тај процес. Све било лакше када је пубертет прошао. Када смо почеле активно да идемо на татине наступе, онда су дошли други проблеми: "Смиљана, гледа те онај напуцани билдер", "Љиљана, зашто си се сликала са оним високим?", али то је код њега углавном све кроз шалу.

Љиљана: Умео је да буде строг када смо биле млађе, али сада већ не. Ми имамо 25 и 26 година и углавном нам скреће пажњу кроз шалу или да очински савет.

Бајине ћерке проговориле су и о томе како певач реагује када му кажу да имају дечка.

Љиљана: Мој му се ниједан није допадао! Тренутно смо слободне и мислим да му то највише одговара. Мој бивши дечко је Аргентинац и то му се није свидело пошто смо другачије културе и вере. После одређеног времена и то је некако пребродио. Шта да ти кажем, када сам му саопштила да сам раскинула са дечком, он ми је одговорио са "супер". Мислим да би највише волео да будемо са неким нашим, али свакако верујем да би нас подржао ко год да је у питању јер је њему најбитније да смо ми срећне.

Смиљана: Ја углавном, када хоћу да му кажем да имам дечка, он то већ зна и пре мене. Не могу да грешим душу, мог последњег дечка, с којим сам била скоро пет година, волео је много... Али Љиљана је добро рекла, највише му одговара када смо слободне. Као и сваком оцу, ни њему ниједан не одговара за његове мезимице. Сада сам ушла у пету годину самоће и он већ кроз шалу зна да ми каже: "Готово, стара цура од 26 година, време ти је удавати се".

Анегдоте

Смиљана: Анегдота са Мирком има милион! Ево један занимљив податак, који ће и Љиљана потврдити. Без обзира на то што мора да пева, прати музику, текст песме, публику и све остало, ма колико далеко нас две од бине стајале или седеле, сваки пут тачно зна колико смо чега попиле - воде, сока, "јегера"... Тачно зна ко нас је када и колико пута погледао, пришао... И касније у колима добијемо извештај. Он то некако све успе да испрати.

Љиљана: Тако је, тачно он зна ко нас је загрлио и са ким смо причале. Када заврши са певањем, онда после сваког наступа иде рапорт, шта се грлите тамо, шта сте пиле, што толико итд.

Патриотизам

Смиљана: Ја осећам његову музику! Некада сам знала да заређам са њим неколико вечери заредом, да будем на наступима и сваки пут као да је први, никада не може да досади! Осетим сваку песму, сваку његову емоцију, била песма љубавна, шаљива, патриотска. Јако је чудна та моја емоција везано за место где је Баки рођен, за наш Губин. Рођена сам у Београду, први пут сам била тамо 2015. и од тада одем годишње два-три пута. Нешто као да ме увек вуче тамо, када одем, осетим се као свој на своме, лакше дишем, пуно ми је срце. Патриотизам сматрам да сам наследила чак и у превеликој мери за женско, чак и тата то зна, често ми каже да сам љути патриота. У друштву сам обично окарактерисана као бећарина, па није много ни чудно што ми је надимак Лола.

Љиљана: Обожавамо да идемо на његове наступе, баш уживамо у томе. Дефинитивно смо сви наследили патриотизам, поносимо се одакле смо и свако од нас има родољубље у себи. У Америци сам стекла пријатељства са људима разних нација, ако је неко добар човек, није ми битно одакле је. Наравно да највише волим и не дам на своје, али 100 одсто поштујем туђе.

Смиљана и Љиљана откриле су и да ли су некада имале проблем или доживеле непријатност зато што су ћерке Баје Малог Книнџе.

Љиљана: Дешава се по друштвеним мрежама да нас прозивају, али ми то игноришемо и не придајемо значају. Тата нас је увек саветовао да не читамо коментаре људи који су небитни и немају битније ствари у животу него да вређају нечију децу.

Смиљана: Слажем се са Љиљаном. Наилазила сам на такве коментаре, али стварно ретко. Уживо мислим да се никада тако нешто није десило или се ја не сећам.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".