Медији су данима покушавали да открију разлог зашто је Жика Николић након 40 година на РТС-у прешао на телевизију Пинк.

Он је тада одржао своју последњу емисију на РТС-у и могло се видети како му није било нити мало једноставно.

- Доживео сам то најемотивније од свих али покушао сам да то одрадим тако да се то не примети, да одрадим професионално. Много ми је било тешко али сам, надам се, и успео у томе. Ја се нисам званично одјавио са те емисије, нисам желео да правим неке сцене, али то је једноставно посао и ја то тако доживљавам и тако сам желео то да завршим - рекао је водитељ.

Фото: Петар Милошевић

 

- Са Пинком ја преговарам од када “Жикина Шареница” иде на РТС-у, од 2005. године. Сад је преломило то шро су се стекли услови. Ја сам у међувремену отишао у пензију, завршио своју каријеру на РТС-у, одрадио још једну годину да имамо да подвучемо нешто и сматрам да је сада тај простор добар да се неки млађи, талентованији покажу и да направе нешто још боље - рекао је Жика.

Гостујући у једној емисији Живорад Жика Николић открио је да себе не посматра као познату личност.

Фото: Петар Милошевић/Н. Фифић

 

- Убеђујете ме да почнем то да истражујем. Ја себе уопште не доживљавам тако. Ја свој посао посматрам као сваки други, као рад у фабрици, ја дођем и одрадим свој посао - рекао је Жика.

Водитељски пар подсетио је Жику Николића и на његове дане када је био професор у једној средњој школи, а он је открио какав је био у тој улози.

Фото: Н. Фифић

 

- Две године сам предавао руски у Средњој медицинској шоли у Краљеву, то је било дивно време. Ја сам имао 22 године, а ђаци 17 година. Али знао се ред ко је професор, а ко ученик. Увек сам волео да изводим експерименте па је код мене све било дозвољено, и преписивање, и шапутање, и пушкице, али на руском језику - открио је овај водитељ у емисији Премијера - Викенд специјал.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".