Инстаграм ДМ (Дирецт Мессагес) опција сада добија могућност да се на нове поруке одговара док прегледате садржај на сервису.

То значи да корисник неће морати да прекине процес прегледања садржаја, а апликација ће омогућити да се брзо одговори са места где се тренутно налазите.

Уколико сте наишли на нешто занимљиво, што бисте желели да поделите са другима, то можете учинити брже притиском и дугим држањем тастера "сенд". Понудиће вам се листа са "најближим пријатељима" којима можете да поделите објаву, а све то без прекида прегледа садржаја.

Новитет за Инстаграм су и "тихе поруке", тако што се пријатељима које контактирате неће појављивати обавештење. Ово ће бити од користи уколико поруке и садржај другима прослеђујете касно ноћу или ако не желите да их на други начин узнемиравате.

Фото:AP Photo/Jenny Kane

 

 

Претходна функција већ постоји на Мессенгеру, који је поред Инстаграма такође у власништву компаније Мета. Још неке функције, које Мессенгер већ има, а сада их добија и Инстаграм, јесу нова тема за ло-фи разговоре, као и слање анкета у групним разговорима.

Инстаграм добија нову тему за ло-фи разговоре, као и слање анкета у групним разговорима

Инстаграм добија и интеграцију са неким од најпопуларнијих сервиса за стриминг музике, као што су Спотифy, Аппле Мусиц и Амазон Мусиц. Корисници ће директно у разговору моћи да преслушају 30 секунди песме.

Очекује се да ће све наведене функције, које стижу у Инстаграм, додатно побољшати комуникацију између корисника ове популарне платформе.

(Србија данас)