Грађани су јуче усликали једну на Вождовцу која је залутала до ОШ "Бранислав Нушић", како пише на фотографијама које се деле на друштвеним мрежама. Аутор фотографије Иван каже за Телеграф да у овом случају није реч о змији из дивљине.

Убрзо пошто је слика заинтригирала Београђане на мрежама, дошао је неки човек, највероватније њен власник, покупио је и однео...што значи да је неком побегла!

Појава змија у овом периоду иначе није неуобичајена, али откуд оне центру...

 

 

У београдској Ветерини својевремено су за Блиц објаснили да постоји и могућност да змије до града дођу превозом, односно да их грађани случајно врате са излетишта, вероватно тако што се завуку у аутомобил, испод блатобрана, хаубе у гепеку. Такође, често долазе и с риболовацима који снабдевају пијачне тезге и рибарнице.

Чувени господар змија с југа, ватрогасац Владица Станковић, каже да су нека од најчуднијих места на којима је проналазио змије и ова: мотори аутомобила, али мотор скутера, те шиваћа машина?!

У Ветерини Београд кажу да највише пријава углавном стиже са општине Стари град, због близине Калемегдана и реке. Прошле године у ово време пријаве су стизале и из Раковице, Калуђерице, Борче, али је један случај остао посебно упамћен - змија у Косовској улици, дакле строгом центру града.

Уколико наиђу на змију у својој околини, грађани треба да позову телефоном "Ветерину Београд". Контакт телефон службе зоохигијене је 011 329-30-99, овај број можете позвати сваког радног дана од 7 до 22 часа. Остале дежурне контакте можете пронаћи на сајту ЈКП "Ветерина Београд". Змије су заштићене врсте животиња и не смеју се убијати, подсећа Блиц. Нема конкретних препорука како задржати змију на простору где се затекла, осим да се не дира и да се, уколико је могуће, затворе врата просторије где се она налази.

(Телеграф)