На датом снимку се види како се мајмун пришуњао девојчици док се играла на улици, бацајући је на земљу пре него што је покушао да је одвуче. На срећу, на време ју је спасио пролазник, пише Сан.

Према сведочењу девојчицине мајке Лиу, инцидент се догодио док је она спремала ручак у кући. О застрашујућем тренутку, који су снимиле и надзорне камере, обавестили су је суседи. Бесна мајка је одмах пријавила инцидент локалним властима које су потврдиле да ће девојчица добити даљу негу у болници, укључујући и вакцинацију.

Такође, према причама забринутих комшија, мајмун је први пут стигао у село прошлог маја, а полицији је већ познато да је у више наврата напао пензионере. Локална полиција каже да мала животиња обитава у оближњим планинама и повремено долази у стамбено подручје како би изазвала пустош.

Ипак, упркос бројним покушајима да се мајмун ухвати, потрага је остала безуспешна. Власти су од тада потврдиле да ће мајмуна предати одељењу за заштиту дивљих животиња када буде ухваћен како би заштитили становнике.

Локално одељење за шумарство саопштило је медијима да су напади дивљих мајмуна спорадични инциденти и да се улажу напори да се спрече да поново нападну људе, преноси Сан.

(МОНДО)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".