Будући да малопродајне цене горива на домаћим пумпама прате кретања "црног злата" на глобалном тршту, ово је главни сигнал возачима да могу да очекују евентуално благо појефтињње евродизела и бензина евро премијум БМБ 95 од сутра на домаћим пумпама, под условом да се до тада драстично не промени тренд на светским берзама.

Тачан износ нових цена ових горива биће познат сутра до 15 часава, када га на свом сајту објави Министартво трговине.

До тада ће важити максималне цене 196,30 динара за литар евродизела, и 174,10 динара за литар евро премијум БМБ 95, како је утврђено 15. априла.

За пољопривреднике на пумпама НИС остала је иста цена од 179 динара за евродизел, а дозвољено им је и да 60 литара сипају у канистер.

Подсетимо, иако је према Уредби о ограничењу висине цена деривата нафте, која ће бити на снази до 30. априла, предвиђено да се усклађивање цена евродизела и бензина БМБ 95 објављује петком, истим актом је такође прописано и да ће се у случајевима када је петак државни или верски празник који се празнује, просечна велепродајна цена деривата нафте обрачунавати, а највиша малопродајна објављивати дан раније.

Будући да прослава ускршњих празника у Србији почиње у петак 22. априла, тако да ће нове цене горива бити објављене у сутра до 15 часова.

(Курир)