Обично после неколико прања лепе живе боје избледе, а омиљена блуза или завесе више не пријају оку као на почетку. Највећи проблем су тамне и црне тканине, а и када је одећа изразито живих или неонских боја. Што је температура прања виша, брже се ослобађамо боје заједно са мрљама и прљавштином.

Испоставља се да обично пиво ту може доста помоћи. То је сјајан начин да благо избледелим одевним предметима вратите сјај, али и одличан начин да их заштитите приликом прања.

Фото: Профимедиа

 

Ако је ваша одећа изгубила нешто од своје живе боје и желите да је освежите, само јој припремите пивску купку. Сипајте пиво у лавор и потопите одећу неколико сати. Затим их исперите у води и оперите на уобичајени начин.

Овај третман би требало да освежи боју тканине. Најбоље је припремити испирање у размери 1:1, односно додати исту количину воде на сваких 0,5 л пива.

Фото: Профимедиа

 

Добро је користити ову методу с времена на време као средство за спречавање бледења. То је одлична алтернатива скупим и хемијским производима из продавнице.

Фото: Профимедиа

 

Такође није потребно драгоцено време које је потребно да се, на пример, офарба избледела црна одећа. Пиво је такође један од производа који природно потамњује боју, па је савршено за негу црне и тамноплаве одеће.

Користите третман у зависности од тога колико често носите и перете одећу, пивска купка би требало да буде довољна једном у два месеца.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".