- Њему је одређено задржавање до 24 сата по Закону о јавном реду и миру и против њега ће бити поднета прекршајна пријава за непристојно, дрско и безобзирно понашање, након чега ће у скраћеном поступку бити приведен судији за прекршаје наводе у Полицијској управи Суботица.

О догађају је обавештено Основно јавно тужилаштво у Суботици, које се изјаснило да постоје елементи кривичног дела уништење и оштећење туђе ствари које се гони по приватној тужби.

"Панон" РТВ је објавила на сајту да је нанета велика материјална штета.

Камера на објекту је забележила групу младића која је пролазила поред зграде мађарске медијске куће, међу којима је један од њих, са капуљачом на глави, пришао и ногом неколико пута ударио у стакло од улазних врата ове зграде.

На сајту овог медија наводи се да је „према незваничним информацијама, у згради поред "Панон" РТВ-а синоћ одржано окупљање које није пријављено, а снимак са сигурносних камера такође показује да је непозната особа можда изашла из те зграде“.

У истој згради, у центру Суботице, осим "Панона" је и Суботички мађарски радио, суботичка редакција дневног листа "Мађар Со" и недељник "Хет Нап".

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".