Ансамбл “Седморица младих” био је југословенски поп, рок и комичарски састав који је наступао широм света, а ушли су у Гинисову књигу рекорда као састав који је 33 године свирао непрекидно заједно. Њихове емисије су сви радо ишчекивали недељом увече, а познато је да су и Јопсипу Брозу Титу били омиљени, те су му и често свирали и били његови гости.

Јова је увесељавао људе путем малих екрана својим имитацијама, пантомимама и вицевима. Оно што се прво на њему примети је нос, а потом и осмех од ува до ува.

Фото: Архива Новости

 

 

Иако је одрастао у сиромаштву на тадашњој перферији Београда (код Цветкове пијаце) није одустајао од својих снова и остао је увек позитиван и насмејан.

Месо само празником

Како је испричао једном приликом, отац је много радио, а мајка је била код куће пазећи на своје четворо деце.

- Месо смо јели једанпут недељно, а осталим данима не јер није било новца. Понекад отац заради више, па донесе кобасице и тада је било славље у кући - испричао је Јова једном приликом за медије.

Велика жеља му је била да упише музичку школу, па му је комшија, знајући за његову љубав према музици, на реверс набавио кларинет и уписао жељену школу.

Фото: Архива Новости

 

 

Иако је у свом послу био веома успешан што му је доносило пуно лепих догађаја, било је и оних мање пријатних, али је он то успешно скривао, па гледаоци никада нису имали прилке да виде тужно Јовино лице.

Често је био одвојен од своје породице, а једна од најтежих животних ситуација десила се само неколико дана по рођењу свог сина. Тада је морао да оде, и то на 7 месеци. Како је испричао, вратио се, али га син није познавао. Након тога се невиђено исплакао.

- Наш син се родио, ја сам га извео из породилишта, био пар дана ту и онда морао да одем на пут. Седам месеци га нисам видео. Моја жена је показивала слике, он је већ говорио прве речи, и онда сам ја дошао, отворио врата, а када ме је видео, обрадовао се и почео да виче “тата, тата”, али је бежао од мене - испричао је Јова.

Још један доказ о популарности бенда “Седморица младих” говори и чињеница да су имали наступе у Немачкој. Тамо су требали да буду две године, а остали су 15 година.

 

Фото: Архива Вечерње новости

 

 

Колико је био добар комичар и глумац говори и чињеница да су га  српске глумачке легенде, као што је био Миодраг Петровић Чкаља хвалили на сва уста. Једном приликом неко из глумачке екипе је рекао “Ми играмо пијанца, а овај је прави”.

Мало људи се сећа да је Радовановић сарађивао и са Лепом Бреном у филму "Хајде да се волимо“. Јова је једном приликом испричао и ангедоту везану за Лепу Брену.

Наиме, током снимања филма Брена је пронашла мушку јакну у гепеку свог аутомобила, па је сва љутита ушла у хотел и упитала "Која је будала оставила ову јакну?" на шта је Јова рекао "Лично ја и уопште се не либим да сам будала".

Фото: Архива Новости

 

 

Каснијe му се певачица извињавала, али је и обукла његову јакну, с обзиром да је на Златибору, где је филм сниман, било веома хладно.

 

Јова Радовановић са бендом “Седморица младих” ушао је у Гинисову књигу рекорда као ансамбл који је у истом саставу свирао чак 33 године.

Бурних деведесетих година, бенд се распао и Радовановић је почео соло каријеру као забављач.

Фото: В. Данилов

 

 

О својој комичарској каријери и животној девизи једном је рекао:

- Ја док не насмејем људе ништа нисам урадио.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".