Саопштење преносимо у целости:

– Као Србин, гледајући ширу слику рата, коју смо ми Срби, за разлику од вас, видели и надам се да је никада нећете видети, желео бих да вам дам неке одговоре. Као Србин, гледајући ширу слику рата, донео сам мастер програм Евролиге на Универзитет Витаутас Магнус. Као Србин, гледајући ширу слику рата, увек сам постављао питање док сам радио у кошаркашкој Евролиги, када ће се Фајнал фор одржати у вашој Жалгирио арени. Као Србин, гледајући ширу слику рата, увек сам говорио да је Жалгирис један од најбоље организованих клубова Туркиш ерлајнс Евролиге. Као Србин, гледајући ширу слику рата, видим да сте губитничку сезону претворили у политичку кампању. Као Србин, гледајући ширу слику рата, увек сам био против мешања политике са спортом, пошто политика дели, а спорт спаја. Као Србин, гледајући ширу слику рата, не сећам се да сте показали такву солидарност када је моју земљу бомбардовао НАТО 1999. године, нити када је НАТО извршио инвазију на Либију, Ирак, Авганистан и још неколико десетина земаља. Као Србин, гледајући ширу слику рата, знамо шта значе санкције, хиперинфлација, милиони избеглица и ратна разарања, стоји у Шашићевом саопштењу који додаје:

Као Србин, гледајући ширу слику рата, не разумем ваше лицемерје да сте се на утакмици против српског клуба понашали као да желите да пошаљете антиратну поруку, а онда се ваши ултраси одричу Застава НАТО српском клубу. Могу ли да вас питам коју поруку желите да представљате, поруку мира или рата? Као Србин, гледајући ширу слику рата, видео сам да сте ви и ваше обезбеђење избацили српске навијаче не само из ваше арене већ и из ваше лепе земље. Као Србин, гледајући ширу слику рата, сећам се да су ваши навијачи Жалигириса из Каунаса увек били третирани са поштовањем кад год су долазили да гледају ваше утакмице у Београду. Као Србин, гледајући ширу слику рата, недавно смо одржали дворанско Светско првенство у атлетици у Штарк арени у Београду и наши навијачи су навијали за све спортисте без обзира на националну припадност. Као Србин, гледајући ширу слику рата, сећам се колико су ваши навијачи уживали на Фајнал-фору Евролиге Туркиш Ерлајнс 2018. у Београду. Ако се не сећате, могао бих да вам пошаљем неколико видео снимака који доказују да сам у праву ако сте заборавили. Као Србин, гледајући ширу слику рата, не слажем се да Београд није право место за фајнал-фор Евролиге и верујем управо супротно да ће сви навијачи, а посебно они из Литваније, овог пута више уживати од свих навијача који су чекали тренутак након што су два финална турнира Евролиге суспендована/одржана без навијача, да би коначно поново уживали у DEVOTION.

Требало би да се запитате да ли осећате ПРЕДАЊЕ или осећате рат? На крају, желео бих да кажем да сви људи који нису видели рат то траже и сви људи који су видели рат не желе да га икада више виде. Као Србин, гледајући ширу слику рата, могу вам рећи да ми Срби не желимо да видимо рат нигде на овој планети. Љубав, мир и срећа су оно за шта живимо. Са љубављу из Београда - написао је Шашић у отвореном писму.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".