Џордан је свој први скок имала 2015.године и одмах се заљубила у падобранство. Њена љубав била је толика да је касније одлучила да се обучи за лиценцу јер би тако могла самостално да скаче. Међутим, тридесетпетогодишњакиња је 14. новембра 2021. године доживела страшну несрећу.

После скока, после десетак секунди слободног пада, одмакла се од авиона и повукла уже да би ослободила падобран, али пилотски падобран – онај мањи који излази испред главне капе падобрана – био је омотан око њене ноге.

Њена нога је тада висила у ваздуху док је падала брзином од 201 км на сат, без ничега што би је успорило, и док је очајнички покушавала да се ослободи, њен резервни падобран је аутоматски пуштен. Трзај ослобађања катапултирао је главну надстрешницу падобрана из њене торбе, а два надувана падобрана су одлетела један од другог гурајући је на земљу још брже.

Фото: Јутрјуб принтскрин/ СWНС

 

- Све се догодило веома брзо. Нисам имала никаквих мисли јер сам се вртила тако да нисам знала шта се дешава - присећа се Џордан. Она је ударила о земљу 20 секунди након што је повукла уже за ослобађање и остала је цело време свесна.

- Прво сам покушала да се одгурнем од земље, а када нисам могла ништа да померим, прва помисао ми је била да сам парализована - рекла је она, па додала:

- Прво сам ударила левом ногом, а онда сам се одбила од задњице и насадила се на лице, и тако сам сломила леђа. Било је само екстремно болно пецкање кроз доњи део леђа и низ ноге.

Тада ју је возило хитне помоћи превезло у Општу болницу Сентара Норфолк, где јој је речено да је сломила већи део доњег дела леђа, тибије и скочног зглоба, као и да је задобила повреду кичмене мождине.

Тада је ова храбра девојка морала да проведе највећи део месеца у болници, где су јој лекари декомпресовали кичмену мождину, пре него што је извршила операцију фузије кичме и уклонила фрагменте костију. Такође имала операцију где су јој лекари морали “поправити” сломљену тибију и скочни зглоб. И поред свега тога, остала је захвална и позитивна.

- Била сам веома захвална што сам жива - присећа се она.

Џордан сада планира двонедељно пешачење на Монт Еверест и упркос чињеници да још увек пати од аспеката повреде кичмене мождине.