Основни јавни тужилац из Бачке Паланке Милан Кнежевић каже за "Блиц" да је осумњиченима притвор одређен по три основа - због опасности од бекства, због утицаја на сведоке и због опасности да ће поновити кривично дело за које су осумњичени.

Р. И. и М. Ј. терете се да су починили кривично дело насилничко понашање у стицају са кривичним делом наношење тешке телесне повреде што додатно отежава њихов случај јер, уколико се докаже да су они починиоци, прети им маскимална казна до пет година затвора зато што је реч о нападу на малолетно лице.

Повреде петнаестогодишњака прво су окарактерисане као лакше у виду модрица, огреботина и хематома по глави и посекотине на руци, али је вештак судске медицине након извештаја конзилијума лекара из новосадског Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине где је збринут нападнути ученик окарактерисао његове ране као тешке телесне повреде.

Подсетимо, ученик осмог разреда Д. К. (15) из Бачке Паланке, повређен је у уторак у 16.10 часова на часу физичког васпитања, када су га нападачи претукли, исекли оштрим предметом и нанели му повреду шаке и главе.

(Blic)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".