Милена Дравић и Драган Николић су у паузи снимања филма "Како су се волеле две будале" отишли у Општину Врачар да се венчају. Кума им је била глумица Сека Саблић.


 Један од најбољих глумачких парова у историји југословенске кинематографије своју везу отпочео је 1971. године, када је Милена била једна од највећих звезда, а Драган на почетку каријере.

Фото: Архив Новости

 

Заједно су снимили много филмова, серија и ТВ емисија, међу којима је и драма "Како су се волеле две будале", током које су се и венчали.

- У Звездарској шуми снимали смо ту драму коју је написао Душко Радовић. У паузи за ручак, Драган и ја смо скокнули до Општине Врачар да се венчамо. На путу до општине придружила нам се Сека Саблић, која нам је била кума. Она и Драган су били добри пријатељи, дружили су се још од Факултета драмских уметности, где су били класићи. Тако да је било природно да нам она буде сведок - испричала је једном приликом Милена и додала да су се одмах након тога вратили на снимање:

- Кад смо званично постали брачни пар, отишли смо на ручак. После смо се вратили у Опсерваторију на Звездари и наставили снимање као да се ништа није догодило.

 Миленина и Драганова кума Сека Саблић каже да су после венчања отишли у Гагин стан и јели руску салату.

Фото: АТА имагес

 

- Милена је тада била велика звезда, па смо у Општину Врачар ушли на споредна врата да нас нико не види. Тамо смо се потписали и брже-боље отишли у Гагин стан, где смо појели руску салату, а онда су се они вратили на снимање - прича Сека и додаје:

- Сећам се, када ми је Драган испричао да се смувао са Миленом, рекла сам му: "Немој да ме лажеш", јер ми је било невероватно да је освојио тако велику звезду!

Милена је открила шта ју је највише привукло код Драгана:

- Волим каваљере, галантне типове и дасе. То су прави мушкарци. Ако ти тај приреди само један дан, то вреди више него пола неког вашљивог живота, маме ми!

Фото: Архив Новости

 

И Гага Николић је увек похвално причао о својој највећој љубави:

- Кад сам јој пришао, имао сам утисак да ми је то стара школска другарица коју дуго нисам видео или нека девојка из краја коју познајем цео живот. Управо у томе је њена права величина. Освојила ме је својом непосредношћу и нормалношћу, упркос великој популарности коју је већ тада уживала. Могла је да се понаша како хоће и нико јој не би замерио, јер је већ тада била једна од наших највећих звезда. То је нешто чиме плени и осваја.

Милена и Драган остали су у браку цео живот. Гага је преминуо 2016, а Милена две године касније. Почивају једно поред другог у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Фото: Архив Новости

 

Поред Драгана и Милене, остале улоге у филму "Како су се волеле две будале", који је режирао Александар Ђорђевић, играли су Драгомир Гидра Бојанић, Петар Лупа и Илија Јорга.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".