О томе да ли би подмукли вирус опет могао да нас изненади или смо дефинитивно стигли до краја борбе у са пандемијом говорио је вирусоког др Миланко Шеклер.

Он је сагласан са тим да је прича о корона вирусу пала у трећи план сасвим оправдано, али додаје да није безбрижан када је реч о могућности погоршања статистике на територији Србије.

- Тачно је да је таква ситуација код нас, али у другим земљама то није случај. Чак ћете и у руским и украјинским медијима наћи информације о корона вирусу у самом врху најважнијих тема. Оно на шта ја наилазим су дневне информације које скрећу пажњу становништву на озбиљност ситуације. У Русији и даље говоримо о неколико стотина умрлих дневно. Такође, све избеглице које улазе у Русију прво се шаљу на вакциналне пунктове, па тек онда могу да наставе даље кретање - објашњава др Миланко Шеклер.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

 

- Ја сам веровао да ће избори бити повод да се становништву још једном скрене пажња, да се бирачко тело позове да се вакцинише. Међутим, моји позиви и десници и левици, ни странкама на власти ни онима из опозиције, нису наишли ни на какав одзив. Разлог је прост, имамо пола-пола вакцинисаних и оних који то нису, а политичари се боре за гласове и једних и других. Па је онда било: "Боље да не чачкамо и не петљамо јер онда једна половина становништва неће гласати за нас". То онда значи - "Баш ме брига да ли ће ови невакцинисани да се разболе, само дај Боже да се довуку до бирачког места да ме заокруже, а после ме не занима шта ће бити с њима" - истакао је Шеклер.

- Знате шта, паметном човеку савет не треба, будалу је џабе саветовати. Шта сад вреди ја да паметујем. Две године им понављамо и шта ја да кажем ново? На крају крајева, колико њих је носило маске на гласању? Кад сам ишао на гласање био сам један од ретких "слепаца" који је носио маску. Нико из бирачког одбора није носио заштиту. Дакле, било је више од 8.000 бирачких места са по десетак чланова, што значи да је у недељу више од 80.000 људи седело у просторијама кроз које је прошло 3.700.000 људи. Бројке новозаражених ће неминовно морати да скоче. Јасно је да је ту била гужва, да је било лоше време и да се те просторије нису проветравале - закључио је др Миланко Шеклер гостујући на Курир телевизији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".