Полиција је лишила слободе Слободана Малешића, генерала полиције на радном месту начелника ПУ у Новом Саду, Љубомира Станишића, полицијског службеника ПУ у Пријепољу, Драгана Ковачевића, полицијског службеника УКП Одељење за борбу против корупције и Џенана Кујовића, приватног предузетника и власника више привредних друштава из Пријепоља због кривичних дела удруживање ради вршења кривичних дела, кривично дело трговина утицајем и кривично дело злоупотреба службеног положаја. 

Ова организована криминална група се у периоду од средине 2018. до данас удружила ради вршења више кривичних дела са коруптивним елементом.  

Осумњичени Малешић, се терети да је организатор ове организоване криминалне групе и да је користећи свој службени и друштвени положај посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити.

Наиме, осумњичени Малешић је  од осумњиченог Кујовића, примао обећану и захтевану корист како би осталим осумњиченима полицијским службеницима, као припадницима организоване криминалне групе који су поступали по његовим налозима, усмено издавао налоге да у оквиру својих службених полицијских овлашћења не извршавају службене радње које би морали извршавати а које се односе на откривање и прикупљање доказа ради подношења кривичне пријаве против осумњиченог Кујовића и одговорних лица у његовим привредним друштвима због незаконитог пословања, а са циљем стицања финансијске користи себи и припадницима ове организоване криминалне групе.

Припадници организоване криминалне групе Станишић и Ковачевић су имали задатак да  пружају заштиту осумњиченом Кујовићу и члановима његове породице од кривичног гоњења и пружају савете о поступању пред надлежним органима по поднетим кривичним пријавама. Осумњичени Станишић је помагао Кујовићевом рођаку, а преко Кујовића да избегне притвор за кривично дело насиље у породици. Такође, Малешић је утицао на полицијске службенике да напусте место саобраћајне незгоде у којој је учествовало возило МУП у коме се превозио осумњичени Малешић, а између осталог и да се уклони напомена из јединственог информационог система МУП-а која се односи на обавезну контролу осумњиченог Кујовића и његовог возила. 

Осумњичени Станишић и Малешић примили су корист и то: Малешић у новцу и материјалим добрима за изградњу и опремање сплава на реци Сави, опремање стамбених објеката, уређење породичног имања као и новац на име наводне стипендије у корист његовог сина, а осумњичени Станишић за уређење стана.

- Свим лицима лишеним слободе одређено је задржавање и у току су њихова саслушања у Тужилаштву за организовани криминал, након чега ће бити донета одлука о притвору - наведено је у саопштењу тужилаштва.  

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".