Његово саопштење преносимо у целости:

- Поштовани генерални конзуле господине Накићу, овим путем, пред нови циклус формирања власти у Републици Србији, желим да се захвалим на досадашњој подршци Републике Србије и председника Александра Вучића српској заједници на истоку Хрватске.

Протеклих година је значајно повећана подршка и помоћ Србима у целом региону и то ми Срби у Вуковару заиста осетимо. За опстанак Срба на овим просторима, за очување нашег културног и верског идентитета од изузетног је значаја подршка матичне земље пројектима, програмима и животу Срба, а посебно је важно да људи који воде политику у Републици Србији имају визију како ојачати положај, пре свега Србије,  а затим и Срба на овим просторима. Председник Вучић је у протеклом периоду имао ту визију и жељу те је учинио пуно за српску заједницу, како пружањем политичке подршке и оснаживањем нашег положаја тако и финансијском подршком пројектима од изузетног значаја за Србе.

Фото: Јутјуб принтскрин/tvprodukcija zvo

 

Радује нас чињеница да је Србија данас довољно економски и политички јака да може пружити подршку Србима у целом региону и сачувати мир и стабилност која је свима неопходна.

Због свега наведеног желим да изразим захвалност за досадашњу сарадњу и молим Вас да председнику Вучићу пренесете нашу подршку и жељу за успехом на предстојећим изборима- навео је Дејан Дракулић, председник ЗВО.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".