Чеченски лидер је почетком недеље дошао у Маријупољу.

Кадиров се састао са шефом Доњецке Народне Републике (ДНР) Денисом Пушилином и разговарао о плановима за даљу сарадњу.

"Последње место где се крију бандити је велики металуршки комбинат Азовстал", истакао је Кадиров.

"Маријупољ је већ 90-95 одсто ослобођен од бандитских олоша, нациста и шејтана који говоре чеченски. Живот се постепено враћа на слободну територију града. Људи излазе на улице из својих склоништа, уморни од канонаде експлозија и глади. Има и оних који су се предомислили и враћају се у Маријупољ приватним превозом", написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Према његовим речима, посланик Државне думе из Чеченије Адам Делимханов блиско сарађује са командантом 8. гардијске комбиноване армије, генерал-потпуковником Оружаних снага РФ Андрејем Мордвичовим. Они обилазе територију под њиховом контролом, идентификују потенцијалне непријатељске ватрене положаје, комуницирају са руским војницима, развесељавају их и подижу војнички дух, преноси РИА.

"Користећи заробљени радио Азов, Адам Султанович је понудио Украјинцима, који су на превару били умешани у редове банди, да се предају руској страни. Истовремено, за команданте Азова неће бити милости. Азовстал. Али чак и одатле ће их истерати наши војници", закључио је Кадиров.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".